PALI U KAMP 2019 – Započeo 7. rukometni kamp za mlade

PALI U KAMP 2019 – Započeo 7. rukometni kamp za mlade

U četvrtak je u organizaciji Rukometnog kluba Lipa, Zelenog vrha te Sportske zajednice Grada Pakraca s radom započeo 7. „PaLi u kamp“ – rukometni kamp za mlađe dobne skupine dječaka koji će u pakračkoj sportskoj dvorani trajati od 22. do 25. kolovoza. Ove je godine kamp okupio šezdesetak mladih polaznika škole rukometa s područja Pakraca, Lipika, Kutine i Nove Gradiške. Dječaci su podijeljeni u dvije radne skupine složene po uzrastu pa se u jednoj nalaze djeca godišta 06/07, dok drugu čine oni rođeni 08/09. godine.
Treninzi su odvijaju po unaprijed izrađenim programima, a kao i svih godina do sada, aktivno ih nadgleda i koordinira Dragutin Moslavac,  jedan od najboljih trenera za mlađe dobne skupine u Hrvatskoj.


„Organiziramo ovaj regionalni kamp kako bi privukli svu djecu s ove regije koja gaje ljubav prema rukometu. Nekima nije prvi put da su ovdje, što znači da radimo dobar posao. Znate, nisu svi rukometni ekstra talenti i ne mogu svi igrati državna natjecanja, ali i oni ostali koji se žele baviti rukometom moraju imati sportske okvire i natjecanja gdje mogu igrati. Ovaj kamp samo je jedan primjer“ poručio je kratko Moslavac.
Djeca će tijekom kampa odraditi 5 treninga te na kraju odigrati završnu utakmicu. Demonstratori će biti treneri Domagoj Orlović iz Siska za starije dječake te Dražen Požar iz Kutine koji će brigu voditi o onim mlađima. Asistirat će im Vladimir Pipal (rad s vratarima) i Siniša Karačić iz pakračkog-lipičkog rukometnog kluba „LiPa“.
Prisutne je na prvom treningu u pakračkoj dvorani posjetio dogradonačelnik Grada Pakraca Marijan Širac i pritom im poželio puno sportske zabave i uspješan kamp, a slično je u svojem obraćanju poručio i domaćin kampa i koordinator pakračkog rukometnog kluba Dean Nagy.


Osim rukometnog programa polaznicima je osiguran smještaj na planinarskom domu Omanovac gdje će i noćiti, te razni zabavni sadržaji poput posjeta lipičkim bazenima, gradskom muzeju ili Ergeli, demonstraciji streličarstva ili sportskog penjanja, kojima će moći popuniti vrijeme između treninga.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email