U PAKRAČKOJ SPORTSKOJ ZONI Postavljen prvi pametni stup za bicikle

U PAKRAČKOJ SPORTSKOJ ZONI Postavljen prvi pametni stup za bicikle

Prvi pametni stup za bicikle postavljen je u pakračkoj sportskoj zoni, neposredno do ulaza na nogometni stadion. Takozvani „Recro bike service“ sadrži nosač za bicikl, kompresor za pumpanje guma koji podržava više najčešćih modela ventila, punjač za mobitel i spremnik za alat, te funkcionira akumuliranom električnom energijom iz solarnih ćelija, a izradila ga je tvrtka Recro Topusko.

Sredstva za postavljanje stupova su odobrena preko natječaja HTZ, objavljenog u siječnju ove godine, putem zajedničke kandidature TZ-a s područja Požeško-slavonske županije. Ukupna investicija bike stanice je oko 16.000 kuna, a Turistička zajednica Grada Pakraca je sufinancirala ovaj projekt s 13 posto sredstava od ukupne vrijednosti projekta.

„Izbor lokacije je bio logičan, budući da je postavljen u samoj rekreacijskoj zoni, te daje dodatnu vrijednost svim odličnim sadržajima koji se već tamo nalaze. U planu je pri budućim projektima postaviti i bike odmorište sa dodatnim sadržajima“, rekla je Gabriela Sabo Seleši, voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Pakraca.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email