PAKRAČKO RODILIŠTE Luka iz Prekopakre prva ovogodišnja pakračka beba                                   

PAKRAČKO RODILIŠTE Luka iz Prekopakre prva ovogodišnja pakračka beba                                   

Luka Krivačić iz Prekopakre, sin Andreje i Marka prva je pakračka beba rođena u ovoj godini, u jutarnjim satima 2. siječnja. U skladu s epidemiološkim mjerama obitelj Krivačić  je prijepodne nakon povratka iz rodilišta pred kućom dočekala pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević i darivala s ogromnom košarom s higijenskim potrepštinama i odjećom te poklon bonom u iznosu od tisuću kuna.

Luka je rođen prirodnim putem s težinom od 3250 grama i dužinom  od  50 centimetara i drugo je dijete obitelji Krivačić. Od prije dvije godine imaju kćer Doris.  Otac Marko je policajac u PP Pakrac, a majka Andreja fizioterapeutkinja u Domu veterana u Lipiku.

Prva beba uopće rođena u ovoj godini u pakračkoj bolnici, nepuna četiri sata nakon ponoći, je curica s novljanskog područja i nju je jučer darivao župan Alojz Tomašević. Inače u prva dva dana ove godine  je u pakračkoj bolnici rođeno čak šest beba pravilno geografski raspoređene, osim s područja Novske i Pakraca i iz Lipika i Daruvara.

Prošla godina je bila treća za redom s porastom broja poroda u pakračkoj bolnici i lani je rođeno 497 beba, 42 više nego 2019. (455), odnosno 71 više nego 2018. (426). Inače najviše djece u pakračkom rodilištu u jednoj godini ovom stoljeću je rođeno 2016.  – 505.

U prethodne tri godine prvorođene bebe s pakračko-lipičkog područja su bile curice, tako da je Luka  nakon više godina prvo rođeno muško dijete.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email