PAKRAČKI TURIZAM U BROJKAMA: Najviše noćenja ostvareno na Omanovcu

PAKRAČKI TURIZAM U BROJKAMA: Najviše noćenja ostvareno na Omanovcu

U prvih šest mjeseci ove godine Turistička zajednica Grada Pakraca je registrirala ukupno 1981 noćenje koje je ostvarilo 596 turista. Domaćih turista je bilo 466 i oni su ostvarili 1507 noćenja, stranih turista je bilo 130 i oni su ostvarili 474 noćenja.

U usporedbi s prvim polugodištem prošle godine kada je ostvareno 2330 noćenja koja je realiziralo 1169 turista, broj noćenja je manji za 15 posto, što zapravo uopće nije loše s obzirom na epidemiološke mjere. Broj turista se u istom razdoblju prepolovio, ali su zato u prvom polugodištu ove godine turisti prosječno boravili u Pakracu 3,3 noći, dok je lani taj prosjek iznosio 2 noći po dolasku.

Ova noćenja su ostvarena u devet registriranih smještajnih objekata: po jedan hotel i planinarski dom te po dvije kuće za odmor, dva apartmana i dva objekta u kategoriji „sobe“ i jedan studio apartman što čini ukupno 121 ležaj.

U cijeloj prošloj godini na području Grada Pakraca ostvareno je 5245 noćenja ili prosječno dnevno 14,4 što čini popunjenost ukupnih kapaciteta od 12 posto pri čemu je problem neuravnoteženost jer u pojedinim vikendima, ovisno o događanjima, nema smještajnih kapaciteta dovoljno dok su u nekim drugim vikendima oni prazni. Od tog broja noćenja najviše je ostvareno na Planinarskom domu na Omanovcu 2085 ili 40 posto, potom u Hotelu Pakrac 1843 ili 35 posto, dok su svi ostali registrirani objekti ostvarili 1326 ili 25 posto.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email