PAKRAČKI STRELIČARI KOD GRADONAČELNICE: Uspješna godina i za najmlađe streličare

PAKRAČKI STRELIČARI KOD GRADONAČELNICE: Uspješna godina i za najmlađe streličare

Zbog odličnih rezultata tijekom ove godine postignutih na državnim prvenstvima te hrvatskim i međunarodnim kupovima, kao i na izborenom finalu na Svjetskom prvenstvu, pakračke streličare jučer je primila gradonačelnica Anamarija Blažević.

Članovi Streličarskog kluba „Kuna“ tijekom godine sudjelovali su na više od 20 turnira u Hrvatskoj i inozemstvu uz postignute značajne rezultate te i ove godine bili organizatori tradicionalnog turnira u Pakracu na motocross stazi na Matkovcu.

Uz postignute rezultate, pakrački streličari istaknuli su da su ove godine vlasnici i 18 novih državnih rekorda, a sudjelovanje na 3D Svjetskom prvenstvu od 22. do 27. kolovoza u Mađarskoj ocijenili izuzetno uspješnim i, za njih, neprocjenjivim iskustvom na kojem se pet članova u konkurenciji od 360 streličara iz 12 zemalja u sedam stilova po dobnim kategorijama uspjelo plasirati u finale. Ovakav uspjeh naših “amatera” u iznimno jakoj konkurenciji profesionalnih streličara je iznimno vrijedan bez obzira na konačni plasman, te smo posebno ponosni na to što smo dostojno predstavili Hrvatsku i Pakrac, dodao je Zoran Petrović, predsjednik kluba.

Veliko zadovoljstvo i ponos istaknuli su zbog velikog interesa mladih i djece za streličarstvom, tako je tijekom godine upisano 8 novih članova, od čega je sedmero djece i maloljetnih osoba, a trenutno u klubu trenira petnaestero djece. Da su oni najmlađi članovi ovaj sport shvatili ozbiljno i uložili puno truda u treninge govori i državni rekord u kategoriji dječaka do 12 godina koji je ove godine oboren u Rijeci u sastavu Patrik Amić, Alojzije Majstorović i Mateo Jurgec.

Klub trenutno ima 48 članova od čega je 27 aktivnih streličara, a redovno na natjecanja ide oko 15 do 20 članova od čega je oko sedmero mlađih dobnih kategorija (djece, kadeta i juniora).

Gradonačelnica Blažević istaknula je zadovoljstvo  što je pakrački streličarski klub jedan od najtrofejnijih klubova, ne samo u Pakracu, nego i u Hrvatskoj u ovom sportu, a posebno izrazila ponos što okuplja sve više djece i mladih, te obećala pomoć u kupnji opreme za treninge za najmlađe članove.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email