PAKRAČKI SPORTAŠI U NESPORTSKO VRIJEME Rad kod kuće i trenažni minimum

PAKRAČKI SPORTAŠI U NESPORTSKO VRIJEME Rad kod kuće i trenažni minimum

Iako je na snazi odluka Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza o prekidu svih nogometnih natjecanja u Hrvatskoj do 31. ožujka 2020. godine izvjesno je da će ta suspenzija biti produžena. Isto tako, nitko se u ovom trenutku ne usudi prognozirati kad bi nogometna sezona mogla biti nastavljena, hoće li je uopće biti te u kakvom će obliku biti organizirana. Slično je i s rukometom čiji je Savez ovih dana donio odluku o produžetku odgode svih natjecanja do 15. travnja.

NOGOMET: Hajdukovci treniraju kod kuće, niželigaši „prema savjesti“

Nakon gotovo dvomjesečnih zimskih priprema nogometaši Hajduka su prije prekida natjecanja odigrali samo dvije službene utakmice. U županijskom kupu izbacili su Jakšić s 1:0 te u jedinom prvenstvenom proljetnom kolu MŽNL Brod-Požega (8. ožujka) pobijedili Požegu 3:1. Nakon toga je, uoči gostovanja kod lidera prvenstva Slavonca u Bukovlju, uslijedio prinudan prekid prvenstva.
„Sa sportskog aspekta ne mogu prežaliti situaciju u kojoj smo se našli, najviše zbog kvalitetno odrađenih zimskih priprema, čemu je trebalo svjedočiti nogometno proljeće. No, što je tu je. Shodno situaciji učinili smo jedino moguće, a to je organizirati individualne treninge. Prvi tjedan po prekidu prvenstva (13. ožujka) igrači su dobili program po kojem su radili, a nakon toga su nastavili individualno kod kuće. Uglavnom su to vježbe po trenažnom programu HNS-a koji putem video materijala dostupnog na njihovim web stranicama organizira nogometašima kućne treninge“, prokomentirao je dane u sportskoj izolaciji trener Hajduka Siniša Grubišić izrazivši pritom očekivanu skeptičnost po pitanju nastavka prvenstva MŽNL Sl. Brod-Požega.
Ako bi nekim slučajem prvenstvo ubrzo krenulo, jedna od varijanti zasigurno bi bio bi ubrzani način igranja (srijeda-nedjelja). To bi našim nogometašima stvorilo određene probleme. Osim što su igrači amateri s poslovnim obvezama, Hajduk kao ponajmlađa momčad lige, u svojim redovima ima čak sedam maturanata kojima bi takav režim igranja preostalih 12 utakmica poremetio uobičajene pripreme za prijemne ispite. Slične probleme vjerojatno imaju i drugi klubovi pa je svakim danom sve manje vjere u nastavak sezone 2019./2020. Podsjetimo, prema rasporedu Hajduk je prvenstvo trebalo završiti 31. svibnja u Pakracu i to lokalnim derbijem protiv Lipika 1925. S današnjim danom ono kasni za tri neodigrana kola.
Prema riječima Marijana Gurdona i Darija Škariota županijski prvoligaši Dobrovac i Croatia iz Donje Obriježi svojim su igračima dali slobodno apelirajući na sportsku savjest pojedinca uz preporuku da eventualni nastavak prvenstva dočekaju koliko-toliko razgibani.

RK „LIPA“: Rukometaši slobodni do daljnjeg

Rukometaše LiPe prekid prvenstva zatekao je nakon visoke domaće pobjede u 18. kolu protiv Slavije iz Petrovog Sela. „Naši igrači su dobili slobodno do daljnjeg. Teško je išta više reći u ovoj situaciji kad nitko ne zna koliko će trajati ovaj prekid“, kratko je odgovorio predsjednik RK LiPa Mario Lopar na upit o eventualnim organiziranim sportskim zaduženjima njihovih igrača. Lopar je dodao da su svi već formirani sportaši i siguran je da će voditi računa kako u ovim uvjetima zadržati minimalnu sportsku spremu do ponovnog izlaska na parket. Do kraja prvenstva našim je rukometašima preostalo za odigrati osam utakmica.

SZGP: Kuglana i teniski tereni pod ključem

Osim nogometaša i rukometaša nadolazeći travanj je vrijeme kad na teren izlaze i tenisači. Za razliku od momčadskih sportova tenis je individualni gdje je „socijalna distanca“ propisana samim pravilima igre pa smo ispred brojne pakračko-lipičke teniske grupacije priupitali Juru Rosića kako se oni ponašaju u ovo (ne)vrijeme. „Sportska zajednica grada Pakraca koja upravlja sportskim terenima i objektima stavila je ključ u bravu na kuglanu i na teniske terene tako da su te sportske aktivnosti potpuno zamrznute. Što se tiče tenisa, krajem travnja je trebala započeti teniska sezona kroz „besplatni tjedan tenisa“, tijekom kojeg bi građani rekreirajući se pripomogli pripremi terena. Od toga, međutim, ništa. Isto tako u kontaktu sam s tenisačima i klubovima iz okolnih gradova i svugdje je ista priča. Tereni su zaključani i nema nikakvih aktivnosti“, izvijestio je Rosić.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email