PAKRAČKI OSNOVCI Uspješni na državnom natjecanju iz engleskog

PAKRAČKI OSNOVCI Uspješni na državnom natjecanju iz engleskog

Pakrački osnovnoškolci krajem ožujka sudjelovali su na dva državna natjecanja iz engleskog jezika,od toga jedno međunarodno, na kojima su se plasirali među prvima u različitim kategorijama, što samo potvrđuje kako pakrački učenici zapravo vole strane jezike, ističe nam Lejla Skalnik, nastavnica engleskog jezika u Osnovnoj školi braće Radić Pakrac.

Fran Milek, Mislav Balešić, Nadja Hrastić, David Filipović i Ines Pavlečić, učenici od 5. do 7. razreda natjecali su se 30. ožujka u Križevcima na središnjem Državnom polufinalu međunarodnog natjecanja Hippo-English Without Borders na kojem je sudjelovalo 430 polufinalista te njihovi mentori iz 57 škola iz sjeverozapadne i središnje Hrvatske. Budući da je natjecanje međunarodnog karaktera na njemu je sudjelovalo ukupno 40 država i 35.000 natjecatelja, a s obzirom da su pakrački učenici u Križevcima test riješili 100 posto još čekaju rezultate hoće li se plasirati u finale koje će biti održano u Italiji, rekla je Lejla Skalnik koja je uz kolegicu Maju Zorić bila mentorica učenicima.

Istog vikenda, u Zagrebu u  Privatnoj umjetničkoj gimnaziji održalo se natjecanje „English all around“ koje je osim natjecanja ujedno i festival engleskog jezika, a na kojem su sudjelovali učenici viših razreda  Mihailo Pantelić i Tamara Sužnjević u kategoriji spelling,  Zrinka Hihlik i Tea Rajšić u kategoriji presentation i Ines Pavlečić u kategorija speaking koja je osvojila i prvo mjesto u debati.

Kako je naglasila Skalnik, posebnost ovog natjecanja nije puko štrebanje i pisanje testova nego je zamišljeno kao LIDRANO na engleskom jeziku odnosno naglasak je natjecanja na uporabi jezika, a ne na teoriji, pa se učenici izražavaju kroz priču, predstavu, poznavanje filma, glazbe, debatu, slovkanje i prezentaciju. Tako su naši učenici imali prilike poslušati savjete redatelja, lingvista, glumaca – stručnjaka za određeno područje.

„Ponosni smo na naše učenike i ovo su veliki uspjesi jer osim što moraju imati znanje iz engleskog jezika, također moraju posjedovati vještine prezentacije i nastupa. Inače, pakrački učenici već godinama postižu zapažene rezultate iz natjecanja engleskog jezika“, dodala je Lejla Skalnik.

 

 

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone