PROGRAM MUP-a "MOGU AKO HOĆU" Pakrački osnovci posjetili policajce

PROGRAM MUP-a "MOGU AKO HOĆU"   Pakrački osnovci posjetili policajce

20160406_100340

U sklopu Preventivnog programa Zajedno više možemo “Mogu ako hoću” učenici četvrtih razreda Osnovne škole braće Radića posjetili su jučer Policijsku postaju Pakrac gdje su ih djelatnici policije upoznali  s okruženjem i poslom koji policija obavlja, ali i s potencijalnim opasnostima s kojima se u bliskoj budućnosti mogu sresti – a ima ih, počevši od Facebooka na kojem je ova populacija već aktivna pa sve do alkohola i droga s kojima se još nisu susreli.

20160406_100449_HDR Kako nam kažu voditelji ovog programa, kontakt policajci Darko Major i Darko Demartini,  jedan od ciljeva programa je približiti policiju djeci, stjecanje međusobnog povjerenja i razbijanje predrasuda o “opasnim policajcima koji samo kažnjavaju i vode u zatvor”. Krim, temeljna, prometna i interventna policija prilagođenim je predavanjem predstavila svoj dio uloge u sustavu, pa su tako školarci odslušali kratko predavanje kontakt policajca, kod kriminaliste dali otisak prsta, a u dvorištu postaje pogledali zaštitna sredstva interventnog odjela. Učenike je impresinirala zatvorska ćelija u policijskoj postaji, a posebno ih je razveselila vožnja u policijskoj “marici”.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone