PAKRAČKA TRŽNICA: Potreban stalak za bicikle

PAKRAČKA TRŽNICA: Potreban stalak za bicikle

Unatoč sve većem broju prodavaonica iz trgovačkih lanaca navika trgovanja na pakračkoj tržnici ne jenjava, a naročito je živo početkom jeseni i sezoni pripravljanja zimnice u što smo se uvjerili i jučer. Ta navika nije izumrla kao niti običaj i potreba kod znatnog broja građana da još uvijek na tržnicu dolaze biciklom, što je s ekološkog i zdravstvenog stanovišta  izuzetno pohvalno. No, problem je što na cijeloj tržnici kao niti u blizini ne postoji stalak za odlaganje bicikla, pa su biciklisti primorani svoje bicikle odlagati posvuda, često i na način da ometaju ostale posjetitelje.

To je problem i inače u gradu, posebno na najfrekventnijim dijelovima i mjestima okupljanja građana.  Biciklista je sve više, a stalaka za odlaganje sve manje.

Ne radi se o velikoj investiciji već o organiziranosti. Stoga bi gradske službe trebale na tome poraditi, kako bi građani dobili dodatni poticaj za korištenje biciklista, a posjetiteljima ostavili dojam suvremenog grada koji građane potiče na ekološku orijentaciju u gradskom prometu.

Kako je to izgledalo jučer na pakračkoj tržnici pogledajte u ovoj fotogaleriji.

dsc_6659

dsc_6658

dsc_6660

dsc_6661

dsc_6663

dsc_6662

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email