PAKRAČKA OSNOVNA I SREDNJA ŠKOLA: Od ove školske godine 5 pomoćnika u nastavi

PAKRAČKA OSNOVNA I SREDNJA ŠKOLA: Od ove školske godine 5 pomoćnika u nastavi

Za učenike s teškoćama u razvoju ove školske godine na pakračkom području dodijeljeno je 5 asistenata u nastavi, četvero u pakračkoj osnovnoj školi te jedan u Srednjoj školi Pakrac koji su zaposleni od 19. rujna do 20. srpnja 2017. godine i koji će kroz 25 sati tjedno biti na pomoć učenicima ovisno o njihovim individualnim potrebama.

Projektom „Obrazujmo se zajedno 3“  koji se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, sredstvima Europskog socijalnog fonda, a čiji je nositelj Požeško – slavonska županija, osigurano je četvero pomoćnika u nastavi za potrebe pakračkih osnovnoškolaca. Kako nam je rekla Sanja Delač, ravnateljica Osnovne škole braće Radić Pakrac, dva asistenta su dodijeljena u poseban razredni odjel slijepih učenika, te po jedan u područnim školama  u Prekopakri i Badljevini čime su zadovoljili potrebe za ovim oblikom pomoći učenicima u nastavi.

Uskoro i lift u Srednjoj školi Pakrac

Srednju školu Pakrac od ove školske godine pohađa učenica s posebnim potrebama stoga je i ravnatelj Srednje škole Pakrac Dario Čilić izrazio zadovoljstvo što su kroz cijelu školsku godinu uspjeli dobiti asistenta u nastavi čije troškove zapošljavanja  u dvotrećinskom iznosu snosi Požeško-slavonska županija, a ostatak Grad Pakrac.

Kako nam je najavio ravnatelj Čilić, u pripremi je i izgradnja podizne platforme odnosno lifta za potrebe učenika s invaliditetom za što je osigurano oko 204.000 kuna decentraliziranim sredstvima Županije. Ovaj hvalevrijedni projekt bi trebao biti realiziran do kraja nastavne godine.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email