PAKRAČKA BOLNICA Novim CT uređajem poboljšana dijagnostika

PAKRAČKA BOLNICA Novim CT uređajem poboljšana dijagnostika

U Općoj županijskoj bolnici Pakrac i bolnici hrvatskih veterana u tijeku je postupak instaliranja novog dijagnostičkog uređaja MSCT koji je zamijenio 16 godina stari jednoslojni CT uređaj. Investicija je vrijedna 3 milijuna kuna koje je osiguralo Ministarstvo zdravstva i predstavlja veliki dobitak ponajviše za pacijente, ali i osoblje pa čak i okolne bolnice jer će rasteretiti njihove liste čekanja.

Zastarjelost CT uređaja u pakračkoj bolnici je prisutan već desetljeće i još 2011. i 2014. godine je bilo pokušaja njegove zamjene, ali bezuspješno. Stari uređaj nije zadovoljavao kriterije stručnosti, bio je jedini jednoslojni uređaj u hrvatskim bolnicama. Novi 16-slojni će nakon obavljenog testiranja biti i službeno u uporabi do kraja tjedna i u tijeku je edukacija osoblja.

Upis pacijenata za pregled na novi uređaj je otvoren, a moguće ga je obaviti osobno dolaskom na šalter naručivanja, telefaksom: na broj 034 412 802, ili e-mail: [email protected].

Uz novi CT uređaj, odjel radiologije dobio je ovih dana i novi ultrazvučni uređaj čime će se dodatno poboljšati mogućnosti dijagnostike.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email