Pakračanin Neven Klačmer novi predsjednik Kršćanske adventističke crkve u Hrvatskoj

Pakračanin Neven Klačmer novi predsjednik Kršćanske adventističke crkve u Hrvatskoj

Pakračanin i pastor Neven Klačmer, novi je predsjednik Kršćanske adventističke crkve u Hrvatskoj izabran 9. listopada na redovitoj sjednici Izvršnog odbora Kršćanske adventističke crkve i zamijenio dosadašnjeg predsjednika, pastora Dragu Mojzeša koji je preuzeo novu dužnost u višoj administrativnoj razini.

Kao najviše izvršno tijelo ovaj je odbor, u sastavu od trinaest članova, među kojima su vjernici različitih mjesnih crkava u Hrvatskoj, neki pastori te članovi uprave Crkve, velikom većinom glasova izabrao pastora Nevena Klačmera za novog predsjednika Hrvatske konferencije Kršćanske adventističke crkve u razdoblju do izbornog sabora koji će se održati u svibnju 2018. godine.

Neven Klačmer rukopoloženi je pastor, rođen 1980. godine u Pakracu. Teološko obrazovanje stekao je na Adventističkom teološkom visokom učilištu u Maruševcu, gdje je diplomirao 2004. godine. U proteklih dvanaest godina radio je u različitim sredinama kao pastor, ponajduže u Zagrebu, kraće vrijeme u Slavonskom Brodu i Karlovcu te crkvama u Hrvatskom zagorju. Rukopoložen je za pastora 2008. godine. U godinama 2009. – 2011. radi na osnivanju nove adventističke mjesne crkve u središtu grada Zagreba. Zadnje tri godine, od izbornog sabora 2013., služi kao izvršni tajnik Jadranske unije konferencija Kršćanske adventističke crkve, služeći vjernicima u Albaniji, Hrvatskoj i Sloveniji redovitim posjetama, radnim sastancima i službom tamošnjim crkvama kroz propovijedi i seminare. U toj službi posjećuje i crkve u iseljeništvu. Uz svoje pastoralne dužnosti višegodišnji je glavni i odgovorni urednik Adventističkog pregleda, glasila Kršćanske adventističke crkve u Republici Hrvatskoj.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email