PAKRAC OTVORIO “NOĆ KAZALIŠTA” Gostovao Kerekesh Teatar

PAKRAC OTVORIO “NOĆ KAZALIŠTA”  Gostovao Kerekesh Teatar

Kazališnom predstavom zagrebačkog  Kerekesh Teatra sinoć u pakračkom Hrvatskom domu započela je nacionalna manifestacija Noć kazališta, koja se ove godine održava po deseti  put,  a  do 20. studenoga u 54 mjesta u Hrvatskoj i bit će izvedeno 120 kazališnih predstava.

Šezdesetak Pakračana, uglavnom mlađe dobi, pogledalo je nagrađivanu komedija Kerekesh Teatra u kojoj se na nogometnom terenu u NK Žbunju s krticama bori domar Stjepan Radički. Osim što isproba sve moguće metode koje su ikad ikome pale na pamet kako bi otjerao krtice, na teren mu dolaze pomoći i odmoći razni prijatelji i neprijatelji, među kojima su i likovi Žarka Potočnjaka, bivšeg ministra Slavka Linića, Siniše Popovića, Massima, policajca Mača i mnogih drugih. Više od 15 likova u predstavi, na maksimalno duhoviti način, tumači mladi i nagrađivani glumac Jan Kerekeš, što je publika na kraju nagradila pljeskom.

U sklopu sinoćnje manifestacije koju je u Pakracu organizirala KPD „Sloga“ prije predstave je održana javna proba njihove kazališne skupine pa je desetak prisutnih, među kojima i glumac Jan Kerekeš, imalo priliku vidjeti i jednu plesno-pjevnu točku budućeg mjuzikla „Tko pjeva zlo ne misli“ čija će premijera biti na proljeće.

Prema zamisli organizatora treći sadržaj u pakračkoj Noći kazališta trebalo je biti takozvano “Žlabranje” – natjecanje u komentiranju televizijskog prijenosa nogometne utakmice, ali za ovu zanimljivu zamisao nije bilo kandidata, vjerojatno i stoga jer je trebala biti održano u isto vrijeme kada je na televiziji bio prijenos nogometne utakmice hrvatske i španjolske reprezentacije.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email