Pakrac osmi grad u Hrvatskoj po povučenim sredstvima iz EU fondova

Pakrac osmi grad u Hrvatskoj po povučenim sredstvima iz EU fondova

Prema istraživanju Instituta za javne financije koje potpisuju Katarina Ott, Mihaela Bronić i Branko Stanić, Grad Pakrac osmi je među gradovima u Republici Hrvatskoj po povučenim sredstvima iz EU fondova u razdoblju od 2011. do 2014. godine.

Grad Pakrac u navedenom razdoblju privukao je 6,9 milijuna kuna ili 823 kune po stanovniku, a ispred Pakraca na tablici se nalaze Jastrebarsko, Šibenik, Koprivnica, Zagreb, Križevci, Osijek dok među gradovima vodi Senj s 18 milijuna kuna ili čak 2.563 kune po stanovniku. Na tablici od gradova u našoj županiji na 11. mjestu nalazi se Pleternica, na 13. mjestu je Kutjevo dok je Lipik na 15. mjestu.

Od ukupno iskorištenih 309 milijuna kuna u navedenom razdoblju, gradovi su privukli više od polovice sredstava ili 155,8 milijuna kuna, županije manje od trećine ili 94,7 milijuna kuna, a općine manje od petine ukupnih sredstava, odnosno 58,4 milijuna kuna. Najviše je sredstava privukla Splitsko-dalmatinska županija (29 milijuna kuna), no po stanovniku je to tek 64 kune, dok je druga po redu Virovitičko-podravska županija s 19 milijuna kuna ili 228 kuna po stanovniku.

Rezultate Instituta za javne finacije možete vidjeti na poveznici.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email