PAKRAC DOBIO PRVU OVOGODIŠNJU BEBU Frane, dobro nam došao!

PAKRAC DOBIO PRVU OVOGODIŠNJU BEBU Frane, dobro nam došao!

Pakračko područje je 8. siječnja u 7,05 sati dobilo ovogodišnjeg prvog malog sugrađanina kada se u pakračkom rodilištu rodio Fran Štampf težak 3515 grama i dug 50 centimetara, prvo dijete majke Nikoline Štampf iz Badljevine.

Malenog Frana i majku Nikolinu povodom toga danas je posjetila, u pratnji ravnateljice pakračke bolnice Marine Major i glavne sestre  Đurđice Stokić, gradonačelnica Anamarija Blažević uručivši im prigodan dar i poklon bon u iznosu od 1000 kuna. Tom prilikom gradonačelnica je majci i malom Franu poželjela najviše zdravlja te sretne i bezbrižne trenutke tijekom odrastanja.

U pakračkom rodilištu u prvih devet dana siječnja je poprilična gužva. Potvrdila nam je i to glavna sestra Đurđica Stokić jer je od 1. siječnja do danas rođeno već 13 beba, a vrijedi istaknuti i jednu zanimljivost, a to je da su tijekom našeg posjeta prvoj pakračkoj bebi u razmaku samo dva sata rođena čak tri dječaka.

Porast poroda u pakračkom rodilištu

Pakračko rodilište može se pohvaliti porastom poroda u prošloj godini kada je rođeno 455 beba, od toga 248 dječaka i 207 djevojčica što je za 29 više nego u 2018. godini. Istovremeno, u pakračkom rodilištu prošle godine rođeno je 10 beba više nego u požeškoj bolnici (445).

Prema podacima pakračkog Odsjeka za opće poslove i društvene djelatnosti, prošle godine na području Grada Pakraca rođeno je 71 dijete od čega 37 dječaka i 34 djevojčice. Od ukupnog broja rođene djece, 48 ih je iz Pakraca, po 7 djece iz Prekopakre i Badljevine, 2 djece iz Obriježi, Kusonja, Tornja i Velikog Banovca i 1 dijete iz Starog Majura. Od ukupno 71 rođenog djeteta u ovoj godini, čak njih 34 je prvorođeno u obitelji.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email