P.S. POKRENI SOLIDARNOST! Pakrački osnovnoškolci sudjeluju u međunarodnom projektu!

P.S. POKRENI SOLIDARNOST! Pakrački osnovnoškolci sudjeluju u međunarodnom projektu!

Pakrački učenici i učenice petih razreda osnovne škole priključili su se svojim europskim kolegama u akciji obilježavanja Dana eliminacije rasne segregacije i tako postali dijelom kampanje „P.S. Pokreni solidarnost!“.


U sklopu akcije naši mladi osnovnoškolci svojim će sugrađanima uputiti poruke solidarnosti šaljući im razglednice na kojima se nalaze fotografije koje govore o različitosti, diskriminaciji i vrijednostima kao što su jednakost, solidarnost, pravda i poštovanje. Spomenute fotografije rad su fotografa i fotografkinja iz Francuske, Poljske, Španjolske i Hrvatske a osnovnoškolci iz ove četiri zemlje će sudjelovanjem u ovoj kampanji postati dijelom projekta u sklopu kojeg će naučiti kako analizirati fotografiju i u njoj skrivenu poruku, ali i poruke skrivene u drugim vizualnim materijalima koji ih svakodnevno okružuju. Tekst razglednice osnovnoškolci će kreirati na radionici pisanja koji će voditi učiteljice Martina Nenadović Lneniček, Lejla Skalnik, Manuela Papić, Marija Rakuljić i pedagoginja Željka Maic. Potom će svaki učenik koji sudjeluje u projektu, kao da šalje poruku u boci, iz telefonskog imenika nasumce odabrati adresu primatelja razglednice.


Temelji ovog projekta su u građanskom odgoju te umjetničkom i kulturnom odgoju i obrazovanju, a nastao je iz projekta francuske organizacije „La Ligue l’enseignement“ koja ga provodi već 15 godina i koji uključuje 100 000 učenika i učenica diljem francuske. Ovaj međunarodni projekt u organizaciji nevladine organizacije Centar za mirovne studije trajat će dvije godine, a u Hrvatskoj će u prvoj godini njegovog provođenja sudjelovati 13 osnovnih škola.
Razglednice s porukama solidarnosti naši osnovnoškolci slat će 21. ožujka , na Dan eliminacije rasne segregacije, a oni naši sugrađani koji dobiju jednu od „poruka u boci“ mogu dati svoju podršku projektu i u njemu sudjelovati tako da na primljenu razglednicu i odgovore vlastitom porukom solidarnosti!

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email