OVOGODIŠNJA „FOKINA STAZA“ U subotu 16. prosinca

OVOGODIŠNJA „FOKINA STAZA“ U subotu 16. prosinca

Tradicionalni memorijalni planinarski pohod „Fokinom stazom 1991“  ove godine će biti održan subotu 16. prosinca. Pohod u organizaciji Planinarskog društva „Psunj“  se održava po 22. put  u znak sjećanja na Domovinski rat i pogibiju bjelovarskih  branitelja – Ivana Bedekovića, Antu Čurića, Franju Gašpara, Dražena Hudeca, Željka Novosela, Darka Peroša  i Pakračana Marijana Kulhavija Foku po kojem pohod nosi i ime, a koji su poginuli u istočnim pakračkim vinogradima u četničkoj zasjedi 29. prosinca 1991. godine.

Kao i ranijih godina,  od 9 do 10 sati, sudionici mogu besplatno pogledati stalni postav Muzeja vojne i ratne povijesti te obaviti prijavu sudjelovanja na informativnom štandu PD „Psunj“.

Polazak je u 10 sati s Trgu bana Josipa Jelačića i kreće se  uhodanom trasom prema istoku grada. Iznad crkvice Svetog Roka simpatizer planinara, naš sugrađanin Srećko Brus sa svojim prijateljima i ove će godine pod trijemom svoje kuće sudionike pohoda počastiti toplim okrepljujućim napitcima i slavonskim mesnatim prerađevinama.

Na kraju Ulice Sveti Rok, kod spomen–obilježja braniteljima, položit će vijence, zapaliti svijeće i odati počast uz prisjećanje na Domovinski rat.

Kosom iznad sela Kraguj i preko planinarskog odmorišta Tromeđa uobičajenim markiranim planinarskim pravcima nastavit će se pješačenje do planinarskog doma Omanovac uz topli čaj dobrodošlice i planinarski grah po cijeni od 25 kuna. Nakon ručka, planinarsko druženje nastavlja se uz živu muziku, piše u dopisu Zoran Milaković, predsjednik PD Psunj.

Kao i uvijek pakrački planinari u ponudi će imati prodaju raznih suvenira i propagandnih planinarskih materijala.

Organizirani pješački povratak u Pakrac je u 17 sati.

Lani je u pohodu bilo više od 300 polaznika iz 32 planinarska društva, od čega i tri Slovenca, a u najboljim godinama je bilo čak i do 400 planinara.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email