OD OVOG VIKENDA: Volonterski kamp mladih u Pakracu

OD OVOG VIKENDA: Volonterski kamp mladih u Pakracu

Od 9. do 16. srpnja u Pakracu će se održavati 4. Međunarodni volonterski radni kamp koji je tradicionalno posvećen uspomeni i naslijeđu Volonterskog projekta Pakrac 1993 – 1997, a ove godine i 25. godišnjici Antiratne kampanje Hrvatske.

Volonterski kamp okuplja mlade ljude kako bi učili o izgradnji mira, promicali suradnju ljudi koji dolaze iz različitih sredina, pomagali lokalnoj zajednici kroz volonterske akcije i podržavali napore izgradnje održivog mira. I ove godine kamp će okupiti mlade iz SAD-a, Njemačke, Srbije i Hrvatske koji će tijekom osmodnevnog boravka, osim edukacijom, raditi na uređenju okoliša i pomoći ugroženim obiteljima na području Pakraca.

Za 14. srpnja s početkom u 10,30 sati zakazana je i konferencija „Zašto na imigrante i manjine gledamo kao na prijetnju i kako to promijeniti?“ u pakračkoj gradskoj vijećnici kurije Janković u čijem će radu sudjelovati predstavnici lokalnih manjinskih udruga i ustanova, kao i gosti predavači iz Hrvatske i SAD-a.

„Konferencija je nastavak prošlogodišnjih inspirativnih razgovora na temu uloge nacionalnih manjina u demokratskim društvima. S gostima iz zemlje i inozemstva, bivšim volonterima, predstavnicima organizacija civilnog društva, Vijeća nacionalnih manjina, donositeljima odluka na svim razinama, građanima Pakraca i susjednih mjesta želimo razgovarati o našoj (ne)spremnosti za prihvat imigranata i njihovo uključivanje u život odnosno razgovarati o manjinskim problemima i načinima kako ih rješavati“, rekla je Mirjana Bilopavlović, koordinatorica Centra za podršku i razvoj civilnog društva Delfin Pakrac koji je uz Miramida Centar-Regionalne razmjene mirovnih iskustava Grožnjan organizator ovog kampa.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email