OVOG VIKENDA U VARAŽDINU: KK Pakrac u kvalifikacijama za 1. ligu

OVOG VIKENDA U VARAŽDINU: KK Pakrac u kvalifikacijama za 1. ligu

Varaždin će ovog vikenda biti domaćin kvalifikacijama za prvu ligu. Nastupit će pet pobjednika 2. lige: Pakrac kao pobjednik istoka, domaćin Lepoglava, “ Šubičevac“ iz Šibenika, „Radnik“ Velika Gorica, Rijeka, te 9. i 10. ekipa iz prošlosezonske 1. lige: „Kandit“ Osijek i „Velebit“ Otočac.

Igra se turnirski, svaki sudionik baca po dva puta 6 igrača po 120 hitaca , a u prvu ligu će dva najuspješnija. Favoriti su domaćin i ekipe koje brane prvoligaški status.  Preostalih pet će najesen nastaviti natjecanja u 1B ligi.

U slučaju plasmana u 1. ligu Pakrac bi se natjecao u konkurenciji 10 najboljih klubova iz cijele države, sve do Zadra. Liga u kojoj bi u slučaju neuspjeha u kvalifikacijama nastupao Pakrac imala bi također 10 klubova i prostirala bi se kopnenim dijelom od istočnih do zapadnih državnih granica, odnosno obuhvatila bi najbolje klubove iz tri nekadašnje druge lige.

U svakom slučaju bez obzira na rezultat kvalifikacija KK Pakrac će na jesen nastupati u kvalitetnijem rangu nego do sada. Ono što je dodatno dobro ovo natjecanje u 1B ligi će biti jeftinije nego prethodno jer se Pakrac nalazi geografski u samoj sredini lige pa su mu putovanja čak i kraća nego lani.  Osim toga, umjesto 12 klubova u ligi će biti 10 što znači dva gostovanja i dva domaćinstva manje nego lani.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email