OŠ BRAĆE RADIĆA PAKRAC: Obilježili Europski dan jezika

OŠ BRAĆE RADIĆA PAKRAC: Obilježili Europski dan jezika

Zabavnim i edukativnim  programom u holu škole danas su učenici od 5. do 8. razreda Osnovne škole braće Radić Pakrac obilježili Europski dan jezika gdje su kroz igru učili pozdrave na svim europskim jezicima koji su organizirali pakrački učitelji stranih jezika.

Pakračka osnovna škola zaista je multijezična, jer uz materinji uči se engleski, njemački, talijanski, francuski, srpski i češki jezik, zato smo i mi željeli organizirati neke aktivnosti kako bismo obilježili ovaj dan. Naša djeca vole učiti jezike i ovo je samo način kako ih motivirati da strane jezike uče i dalje i time upoznaju druge kulture i narode“, rekla je Marija Puškarić, nastavnica talijanskog jezika i jedna od učitelja koja se uključila u ovaj projekt.

Pakrački učenici i učitelji sličnim zabavnim aktivnostima nastavit će tijekom tjedna obilježavati vrijednosti vezane za ovaj dan kako bi ukazali na važnost njegovanja jezične raznolikosti.

Europski dan jezika obilježava se 26. rujna od 2001. godine koja je odlukom Europske unije i Vijeća Europe proglašena Europskom godinom jezika. Cilj je Dana jezika promicati jezičnu i kulturnu raznolikost Europe te potaknuti na cjeloživotno učenje jezika.

dsc_6786

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email