OŠ BRAĆE RADIĆA Održane interaktivne radionice za nastavnike

OŠ BRAĆE RADIĆA Održane interaktivne radionice za nastavnike

Danas je u Osnovnoj školi braće Radića Pakrac kraju priveden trodnevni ciklus različitih tematskih radionica za sve nastavnike Škole. Riječ je o  radionicama u sklopu stručnog usavršavanja u kojemu nastavnici pakračke škole redovno sudjeluju, a uključuju se prema potrebama nastavnih programa i afinitetima. Teme se svake godine mijenjaju i uvijek su odraz aktualnih prepreka s kojima se nastavnici susreću kroz rad.

Ivana Marijančić, dramska pedagoginja iz Zagreba, koja dolazi iz Umjetničke organizacije „Studio Kubus“, dugogodišnja je stručnjakinja u interaktivnim odgojno-obrazovnim radionicama koje održava diljem Hrvatske, a odazvala se i pozivu naše Škole.

Na vlastitim primjerima nastavnika iz prakse obrađene su teme rada s djecom te pitanje na koji ih način animirati za sudjelovanje u nastavi i iskazivanje mišljenja i stava. Cilj je potaknuti učenike na postavljanje pitanja i problema s kojima se suočavaju te učinkovito pronalaženje rješenja istih.

„Radionicu smatram korisnom jer isključuje sjedenje, pisanje i slušanje, a uključuje aktivno sudjelovanje i učenje na konkretnim primjerima i iskustvima koje ćemo poslije upotrebljavati u nastavi kako u obrazovnom, tako i u odgojnom smislu. Uz sve primjere na radionicama, dobili smo i upute na koje bismo još načine mogli rješavati prepreke na koje nailazimo u poslu, a sve je to za naš rad korisno i vrijedno. Voditeljica Marijančić je vrlo stručna u svom poslu pa su i utisci sudionika u skladu s tim jako dobri“, kazala je Nataša Major, psihologinja u OŠ braće Radića.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email