OMILJENI CVIJET ANE RUKAVINE Pakračani uvijek solidarni

OMILJENI CVIJET ANE RUKAVINE Pakračani uvijek solidarni

Na pakračkom trgu dr. Franje Tuđmana, danas u prijepodnevnim satima, članice Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a po šesti su put organizirale humanitarnu akciju Omiljeni cvijet Ane Rukavine s ciljem potpore radu Zaklade Ana Rukavina. Građani Pakraca ovu su humanitarnu akciji mogli podržati i solidarizirati se simboličnim novčanim prilogom, a zauzvrat su dobili tulipan. Koliko smo doista solidarni, naši su sugrađani pokazali i prošle godine kad je istim povodom prikupljeno nešto manje od dvije tisuće kuna. Ne sumnjamo da će i nakon današnje akcije brojke biti barem približno iste.
Podsjetimo, Ana Rukavina Herceg, novinarka Vjesnika preminula je od posljedica leukemije, a svojim potresnim pismom i riječima “Želim život!” ganula je hrvatsku javnost. Iskrena molba za pomoć, 29-godišnjakinje koja se tad liječila, nikoga nije ostavila ravnodušnim. Kako bi se Ani pomoglo u nabavci skupih lijekova te eventualnom liječenju u SAD-u širom Hrvatske pokrenuta je akcija “Želim život!” kojoj se odazvao velik broj ljudi.
„Na žalost Ana nas je napustila, ali i potaknula da pomognemo drugim oboljelima. U vrijeme njezinog liječenja u Hrvatskoj nije postojao dovoljno razvijen sustav dobrovoljnog darivanja koštane srži. U postojećem Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica nije bio dovoljan broj darivatelja, a oni su do početka akcija Zaklade Ana Rukavina uglavnom bili članovi obitelji oboljelih. Ako bolesniku koštanu srž ne može dati netko od najbližih krvnih srodnika, darivatelj se traži izvan Hrvatske, a taj postupak traje i do 6 mjeseci” , rekla nam je Mihajla Pavković, predsjednica Foruma žena SDP-a Požeško-slavonske županije te dodala da se to radom Zaklade promijenilo. Danas je u Registru potencijalnih darovatelja upisano 59590 osoba (prošle godine bilo je 53302 osobe), a broj tipiziranih donora je 53824 (prošle godine 51024).
„Zadovoljstvo nam je da je Forum žena SDP-a GO Pakrac proveo ovu tradicionalnu humanitarnu akciju i podržavajući rad zaklade pružio nekome priliku za život“ završila je Pavković.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email