Na Omanovcu: Pakračani ugošćuju tisuću planinara cijele Hrvatske

Na Omanovcu: Pakračani ugošćuju tisuću planinara cijele Hrvatske

Planinarsko društvo “Psunj” će od 24. do 26. lipnja biti na Omanovcu domaćin manifestaciji “Dani hrvatskih planinara”, najvećem ovogodišnjem skupu hrvatskih planinara koji se održava uz suorganizaciju i pokroviteljstvo Planinarskog saveza Hrvatske.

Pakrački planinari očekuju da će ovom trodnevnom skupu prisustvovati oko tisuću hrvatskih planinara, a na njemu tradicionalno sudjeluju i planinari iz Bosne i Hercegovine. Već sada zauzeti su svi smještajni kapaciteti, ne samo na Omanovcu,  nego i na daruvarskom Petrovom vrhu, ali i u Lipiku, Pakracu pa čak i u đačkom domu. Dio planinara bit će smješten u šatorskom naselju koji će sami podići pokraj planinarskog doma na Omanovcu. Sudionici sami plaćaju smještaj i osiguravaju prehranu, osim jednog obroka koji se sastoji od tradicionalnog planinarskog graha u organizaciji domaćina.

Trodnevni program obuhvaća više poludnevnih planinarskih izleta okolnim stazama, različite izložbe koje će biti postavljene oko Doma, svečanost otvaranja, sportske igre, kulturno-zabavni program u kojem će sudjelovati KUD “Seljačka sloga” iz Prekopakre, ali i Udruga starih sportova “Slavonac” iz Našica, kao i različitu ugostiteljsku trgovačku ponudu u koju su uključeni i lokalni OPG-ovi. Dio aktivnosti odvijat će se i u samom Pakracu kao što je razgledavanje grada, muzejske izložbe i slično, pa ćemo taj vikend sretati planinare i u središtu Pakraca, mada niti Pakračanima, neplaninarima nije zabranjeno odlaziti na Omanovac i uvjeriti se u raznolikost i bogatstvo planinarskog života i okupljanja.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email