OGŠ I SREDNJA ŠKOLA PAKRAC Koncertom i prezentacijom projekta obilježili Dan Europe

OGŠ I SREDNJA ŠKOLA PAKRAC Koncertom i prezentacijom projekta obilježili Dan Europe

Već tradicionalnim koncertom učenika i predstavljanjem projekta „Škola ambasador Europskog parlamenta“ koji pakračka srednja škola provodi od prošle jeseni, Osnovna glazbena škola Pakrac i Srednja škola Pakrac jučer su u koncertnoj dvorani glazbene škole obilježili Dan Europe.

Kako je rekla Vesna Ančić, profesorica u Srednjoj školi Pakrac i nositeljica projekta u Pakracu, u sklopu obilježavanja Dana Europe željeli su prikazati sve aktivnosti koje su provodili od listopada prošle godine do sada, s tim da će organizirati još neke sadržaje tijekom svibnja.

Projekt su kroz kratke zanimljive video filmove i multimedijalne prezentacije predstavili  učenici prvog i četvrtog razreda gimnazije te prvog i drugog razreda zdravstvene struke koji su tijekom trajanja projekta obradili teme kao što su povijest EU, europske vrijednosti i ljudska prava, izbori za EU parlament, hrvatski interesi u EU, mobilnosti njenih stanovnika i slično kroz zanimljive ankete s građanima, predavanja za vršnjake koje su sami osmislili, različite radionice međusobnog upoznavanja i upoznavanja s različitim temama. Pakračke srednjoškolce podržali su i učenici Osnovne glazbene škole Pakrac koji su glazbenim intermezzom upotpunili sinoćnju prezentaciju.

Nakon predstavljanja, uslijedio je već tradicionalni glazbeni program kojim učenici i učitelji Osnovne glazbene škole Pakrac svake godine obilježavanju Dan Europe, a koji je započeo Odom radosti, himnom Europe, u izvedbi zbora pakračke glazbene škole. U 40-minutnom programu predstavili su učenici Tea Adžijević, Alexander Gustovarac, Valnea Hormot i Marija Vicković na klaviru, Maja Bilić na gitari, Patrik Mercluft na klarinetu, Josip Vondra, Sven Andričić i Leon Kaurin na harmonici, Staša Kukić na flauti, Karlo Bobić Tomaš na tamburi, Marijana Prhal na trubi i Antun Horvat na violini.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email