U OGŠ PAKRAC Učitelji glazbe učili o životu slijepih

U OGŠ PAKRAC Učitelji glazbe učili o životu slijepih

 

Zaposlenici Osnovne glazbene škole Pakrac jučer su sudjelovali na radionici naziva “Čitati dodirom – vidjeti srcem” koja je organizirana u sklopu 12. Tjedna cjeloživotnog učenja. Riječ je o radionici koju je održala Mirsada Madžarević, videća pratiteljica iz Udruge slijepih Pakrac – Lipik, ciljem upoznavanja zaposlenika sa osnovama Breillovog pisma, kao i problematikom s kojom se susreću slijepe i slabovidne osobe.

Tako su se učitelji glazbene škole kroz interaktivan razgovor upoznali sa načinom života slijepih i slabovidnih osoba, kako izgleda Brailleovo pismo te pomoću pomagala kao što bijeli štap i povez za oči videća pratiteljica pokušala im je približiti način kretanja slijepih osoba.

Tjedan cjeloživotnog učenja je osmišljen kao kampanja u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja, a pakračka Osnovna glazbena škola tradicionalno sudjeluje u tim događanjima, svake godine s drugačijom tematikom, rekla nam je Alfreda Petani Grafina, ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email