OGŠ PAKRAC Šimun Delišimunović srebrni na državnom natjecanju

OGŠ PAKRAC Šimun Delišimunović srebrni na državnom natjecanju

Šimun Delišimunović, učenik drugog razreda Osnovne glazbene škole Pakrac, osvojio je jučer drugu nagradu na 57. Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa koje je održano na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u kategoriji solista na braču.

Šimun je krajem ožujka prvim mjestom na regionalnom natjecanju izborio mogućnost sudjelovanja na državnom, a kao i tada, na natjecanju su ga pratili korepetitorica Tea Silađi i mentor Aleksandar Gašparović.

Na ovom natjecanju koje još traje do 13. travnja sudjeluju učenici iz 55 osnovnih i srednjih glazbenih i plesnih škola te studenti muzičkih i umjetničkih akademija iz cijele Hrvatske i  natječu se u disciplinama: glasovir, gitara, pjevanje, solfeggio, orgulje, bisernica, brač, mandolina, suvremeni ples i orkestri.

„Šimun je prvi solist naše škole koji je uopće sudjelovao na ovom državnom natjecanju koje je najvišeg ranga za glazbene škole, a budući da je ono vrlo strogo, zahtjevno i verificirano od Ministarstva, kada netko osvoji nagradu, to svakako ima veliku težinu. Šimun kao učenik je vrlo vrijedan, odgovorno pristupa radu s učiteljima i njegovo zalaganje na nastavi je za svaku pohvalu, stoga nije niti čudno kada takav učenik osvaja nagrade. Naša škola je ponosna na njega i želimo mu da i dalje uživa u glazbi“, rekla je Alfreda Petani Grafina, ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac.

Natjecanje organiziraju Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga,  Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email