OGŠ PAKRAC Šimun Delišimunović prvi na regionalnom natjecanju učenika glazbe

OGŠ PAKRAC Šimun Delišimunović prvi na regionalnom natjecanju učenika glazbe

Šimun Delišimunović, učenik 2. razreda Osnovne glazbene škole Pakrac, osvojio je prvo mjesto na 57. regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa održanom 1. i 2. ožujka  u Požegi.

Šimun je prvo mjesto osvojio u kategoriji solista gdje je na braču izveo tri skladbe, Razigrane klizaljke Ž. Bradića, Canzonetta D. Pejačević i Kraljevska H.C. Worka, koje su mu osigurale plasman na državno natjecanje koje će biti održano u travnju. Uz njega, na regionalnom natjecanju nastupili su i učenici tamburaši Stefani Škariot i Karlo Zanetti osvojivši druga mjesta dok je Lovro Zednik Zauzeo treće mjesto, a sve njih su pripremali učitelji Aleksandar Gašparović i Tea Silađi.

„Ponosni smo na sve naše učenike, a posebne čestitke idu Šimunu koji je osvojio prvo mjesto kao prvi solista naše škole. Veliki je trud uložen u vježbanje i pripremu, kako učenika, tako i naših učitelja, posebno zbog toga što je ovo natjecanje vrlo zahtjevno i ima stroge kriterije“, rekla je Alfreda Petani Grafina, ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone