OGŠ PAKRAC: Pakrački učenici prvi na regionalnom natjecanju komornih sastava

OGŠ PAKRAC: Pakrački učenici prvi na regionalnom natjecanju komornih sastava

Maja Berlančić i Ida Jirasek na flauti te Lovro Olivier na klaviru, učenici petog razreda Osnovne glazbene škole Pakrac, osvojili su prvu nagradu na 54. regionalnom natjecanju komornih sastava održanom 4. studenog u Bjelovaru.

Ovaj pakrački trio pobijedio je skladbama Happy-Go-Lucky Rag skladatelja Dennisa Armitage i Largo skladatelja Jean-Baptista Loeillet de Ganta, a za ovo natjecanje pripremale su ih učiteljice Martina Faktor i Kornelija Boršodi. Ovim rezultatom pakrački učenici izborili su sudjelovanje i na državnom 54. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe komornih sastava koje će biti održano od 7. do 10. prosinca u Zagrebu.

“Ovo je zbilja veliki uspjeh jer će po prvi puta naši učenici sudjelovati na takvom državnom natjecanju koje zbilja ima stroge kriterije. To zaista govori koliki je trud uložen u vježbanje i pripremu, kako naših učenika, tako i učiteljica”, rekla nam Alfreda Petani Grafina, ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone