OGŠ PAKRAC Održan koncert Podium brass quinteta

OGŠ PAKRAC Održan koncert Podium brass quinteta

Podium brass quintet, sastav kojega čine Marko Bobičanec i Marin Zokić na trubama, Hrvoje Pintarić na rogu, Ivan Mučić na trombonu i Danijel Požgaj na tubi, nastupio je sinoć u koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Pakrac na koncertu kojega je organizirala Osnovna glazbena škola Pakrac u suradnji s Ministarstvom kulture.

Pred pakračkom su publikom u jednosatnom programu gosti, između ostalog, izveli i djela klasika poput Jeana-Josepha Moureta, potom tradicionalne, moderne, ali i filmske skladbe poput Pinka Panthera Henryja Mancinija.

Članovi kvinteta su redom diplomirani i nagrađivani glazbenici. Uspješni su pedagozi, zaposleni na Muzičkoj akademiji, u glazbenim školama i u profesionalnim orkestrima, vode razne puhačke orkestre, seminare i radionice te aktivno sviraju u raznim drugim komornim sastavima. Njihov rad temelji se na promicanju skladbi hrvatskih skladatelja ( Prohaska, Bobić,
Josipović, Uhlik, Skender, Grubačević… ), ali repertoar ansambla je širok, od rane renesanse i baroka, preko klasične glazbe i romantizma pa do modernih, jazz skladbi, filmske i zabavne glazbe.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email