ODRŽANO 9. ŠOKAČKO SIJELO Najbolja promocija prekopakranske baštine

ODRŽANO 9. ŠOKAČKO SIJELO Najbolja promocija prekopakranske baštine

KUD „Seljačka sloga“ Prekopakra bilo je sinoć organizator i domaćin 9. Šokačkog sijela koje je održano u Češkom domu u Prekopakri, već tradicionalne manifestacije koja održava i njeguje kulturu, tradiciju i izvornost prekopakranskog kraja.

Jednosatni program otvorili su domaćini himnom Prekopakre, skladbom „Prekopakro“, koju je sinoć izvela Natea Perinović u pratnji tamburaša prekopakranskog  KUD-a, a gromoglasni pljesak pokupili su i najmlađi članovi „Seljačke sloge“. Uz pratnju tamburaša, osim najmanjih, nastupile su i druge sekcije, odrasla folklorna i pjevačka skupina, a uz domaćine, ove godine svojim nastupom posjetitelje su počastili i članovi KUD-a „Zeleni Gaj“ iz Gaja i Češke besede iz Prekopakre prezentiravši tradicionalne plesove i pjesme ovog kraja.

Otvarajući manifestaciju Dubravka Arland, predsjednica KUD-a „Seljačka sloga“, zahvalila je svima koji dolaskom na njihove manifestacije koje organiziraju, te lijepom riječju i pljeskom podržavaju njihov rad i trud, dok je gradonačelnica Anamarija Blažević istaknula ponos i zadovoljstvo što je ova manifestacija zaživjela, posebno zbog mladih i pomladka kojih je, ne samo u prekopakranskom KUD-u, nego i u drugim društvima našeg kraja,  što garantira da će se baština i tradicija nastaviti njegovati i dalje.

Na kraju kulturno-umjetničkog programa Dubravka Arland prisjetila se i dvojice preminulih tamburaša i dugogodišnjih članova koji su ih napustili ove godine, Predraga Kulhavija i Željka Nožarića, posvetivši im ovogodišnje sijelo kao znak sjećanja na njihov ogroman doprinos koji su dali u prekopakranskom KUD-u.

Druženje gostiju i uzvanika nastavilo se i nakon programa, a za dobru zabavu okupljenih bio je zadužen Tamburaški sastav “Lipa“ iz Gaja.

FOTOGALERIJA

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email