ODMARALIŠTE GD HCK PAKRAC NA VIRU Sezona ljetovanja traje do 29. kolovoza

ODMARALIŠTE GD HCK PAKRAC NA VIRU Sezona ljetovanja traje do 29. kolovoza

U odmaralištu “Cvrčak” na Viru pakračkog Gradskog društva Crvenog križa u nedjelju 11. kolovoza je smjena gostiju. Grupu korisnika pakračke udruge „Latica“ i korisnika Caritasove kuće „Sv. Vinka Paulskog“ iz Oborova koja trenutno ljetuje zamijenit će 60-ak djece područja Pakraca i Lipika izabrana putem socijalnih vijeća gradova Pakraca i Lipika te djeca čiji roditelji financiraju troškove boravka.

Sezonu ljetovanja na Viru otvorila su 17. lipnja djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner iz Daruvara, nakon njih u odmaralištu su boravili članovi Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjima „Golubica“ iz Vukovara, daruvarski umirovljenici, Udruga invalida iz Siska te Pakračani i Lipičani, a u dvanaestodnevnom boravku na Viru su ljetovala i djeca iz Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta“ iz Zagreba. Sezona ljetovanja u odmaralištu traje do 29. kolovoza, a zadnja grupa gostiju bit će umirovljenici iz Novske, Požege, Pakraca i Lipika.

U odmaralištu će do kraja sezone ljetovati oko 600-ak gostiju, što je uobičajena brojka svake godine, i sva mjesta su popunjena, rekla je Danijela Kiš, ravnateljica GD HCK Pakrac. Istaknula je kako su brojni pojedinci korisnici odmarališta na Viru i više od 15 godina zaredom, privlačno je odraslima koliko i djeci, a želja je da se sezona ljetovanja na Viru produži i na rujan koji zna biti vremenski povoljniji od srpnja ili kolovoza pa će tijekom jeseni i zime pokušati animirati što više udruga i građana.

Ravnateljica Kiš najavila je i radove na fasadi objekta odmarališta koji bi do početka iduće sezone trebali biti gotovi, kao i manji obim unutarnjih radova, kako bi boravak gostiju bio što ugodniji.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email