“OBOJIMO GRAD TOLERANCIJOM” Osnovnoškolci u akciji uklanjanja neprimjerenih poruka

“OBOJIMO GRAD TOLERANCIJOM” Osnovnoškolci u akciji uklanjanja neprimjerenih poruka

„Obojimo grad tolerancijom“ naziv je projekta u Osnovnoj školi braće Radića Pakrac koji je inicirala psihologinja Nataša Major u suradnji s učenicima 7.c razreda i razrednicom Manuelom Papić, a koji je jučer završio akcijom uklanjanja neprimjerenih poruka na zidovima u „prolazu banke“ na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Učenici su tako zasukali rukave i šarenim bojama prebojali velik broj natpisa koji su, kako su rekli, u najmanju ruku uvredljivi, a uz neka pišu i osobna imena te da ih svakako treba ukloniti.

„Učenici svojim  primjerom pokazuju da ne treba izražavati neprijateljstvo prema osobama koje su različite od nas i na koje se ljutimo. Treba ih bolje upoznati, razgovarati i prihvatiti da smo različiti u izgledu, odijevanju ili  izboru glazbe. Želimo djecu naučiti da budu odgovorni pojedinci i članovi lokalne zajednice, a nadamo se da nakon ove akcije više nećemo gledati uvredljive poruke na zidovima grada. Poruka svima je – budi tolerantan, imat ćeš više prijatelja“, rekla nam je Nataša Major, psihologinja u pakračkoj osnovnoj školi.

Ovaj projekt koji je trajao tijekom studenog i prosinca rezultirao je i različitim radionicama, anketama i analizama primjera tolerantnog ponašanja i važnosti tolerancije u društvu koji su učenici odradili na satovima razrednog odjela.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email