OBNOVA BOLNIČKOG POTKROVLJA: Do kraja godine useljava uprava

OBNOVA BOLNIČKOG POTKROVLJA: Do kraja godine useljava uprava

Do kraja godine u pakračkoj bolnici bit će obnovljeno potkrovlje veličine 900 četvornih metara. U polovinu toga prostora uselit će uprava Bolnice, a drugi dio će se koristiti kao različiti skladišni prostor. Time će konačno biti u potpunosti građevinski obnovljena glavna bolnička zgrada, a značajno je jer će i dio četvrtog kata, gdje sada radi uprava, biti ponovo stavljen u zdravstvenu funkciju, istaknula je Marina Major, ravnateljica Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana prilikom današnje svečanosti potpisivanja ugovora s izvođačem radova požeškom tvrtkom „Presofleks“. Ona je također naglasila da ova specifična godina za zdravstvo je izuzetno značajna za pakračku bolnicu jer se u njoj izvode građevinski radovi u vrijednosti od 15 milijuna kuna, a nabavljena je oprema vrednija od pet milijuna kuna gdje se ističe novi CT uređaj kao i pokretni RTG.

Senka Horvat, direktorica Panore“, regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije je objasnila put kojim je osigurano nepovratnih 1.340.000 kuna za ovu namjenu kroz tri natječaja. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU će obnovu potkrovlja sufinancirati s milijun kuna za koje je kandidirala Županija, od kojih 700.000 kuna dolazi iz Programa ulaganja u zajednicu, a 300.000 kuna iz Programa održivog razvoja brdsko-planinskih područja. Bolnica je na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku obnovu dobila 340.000 kuna za ugradnju dizalice topline, a preostalih 230.000 koji nedostaju do konačne vrijednosti od 1.570.000 koliko iznose radovi će podmiriti bolnica i Županija.

Zadovoljstvo ovim ugovorom, ali i svime što se trenutno radi u Bolnici je izrazio župan Alojz Tomašević. Osim što je čestitao svim sudionicima u ovom procesu, ponajviše je zahvalio na doprinosu Davoru Huški, pomoćniku ministrice regionalnog razvoja izrazivši nadu da će županijski projekti imati i dalje u tom ministarstvu dobru prođu i razumijevanje. Tim više jer nova ministrica dolazi iz Slavonije. Nakon kratkog podsjećanja na značaj bolnice u Domovinskom ratu i ratne evakuacije pacijenata psihijatrije, župan je podsjetio i na značajne investicije koje su u tijeku u preostale dvije bolnice na županiji – u Požegi i Lipiku.

Pomoćnik Ministra Davor Huška je podsjetio na vremena dok je još on bio gradonačelnik i borbu s tadašnjim vlastima za opstojnost ove bolnice koja sada sedam, osam godina kasnije ne samo da je sačuvana nego će napokon biti dovršena i njena obnova. Pohvalio je županiju kao vrlo dobrog korisnika natječajnih mogućnosti Ministarstava naglasivši da je to značajno za budućnost i razvoj jer nam u idućem sedmogodišnjem razdoblju iz EU dolazi omotnica teška 22,5 milijarde eura što otvara brojne mogućnosti pa se unaprijed veseli kandiranim projektima iz ove županije.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email