OBILJEŽENA GODIŠNJICA OTMICE Molitva i cvijeće za dr. Šretera

OBILJEŽENA GODIŠNJICA OTMICE Molitva i cvijeće za dr. Šretera

Članovi Gradskog odbora HDZ-a Pakrac danas su polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom kod njegove biste pokraj pakračke župne crkve obilježili 27. godišnjicu otmice dr. Ivana Šretera, predsjednika pakračkog HDZ-a, lipičkog liječnika i mirotvorca kojeg su 18. kolovoza 1991. godine pobunjeni Srbi oteli na barikadama u Kukunjevcu.

„Današnjeg datuma uvijek se prisjećamo s tugom, ali i ponosom što smo imali takvog čovjeka u Pakracu i danas se klanjamo njegovoj žrtvi za svoj grad i domovinu. Danas se prisjećamo i obljetnice napada na Pakrac, osnutka pakračkog HDZ-a, ali i poginulih hrvatskih branitelja bez kojih ne bi bilo niti hrvatske države“, rekao je Davor Huška, predsjednik GO HDZ-a Pakrac, na današnjem okupljanju.

Unatoč mnogim nastojanjima Šreterove obitelji i brojnih prijatelja, njegovi posmrtni ostaci nikada nisu nađeni, a pretpostavlja se da je mučen i ubijen u zloglasnom logoru Bučje.

Tom prilikom neki od osnivača pakračkog HDZ-a danas su položili vijence i zapalili svijeće i u Kukunjevcu, na mjestu otmice dr. Šretera.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email