OBILJEŽEN DAN NEOVISNOSTI: Molitva i cvijeće povodom Dana neovisnosti

OBILJEŽEN DAN NEOVISNOSTI: Molitva i cvijeće povodom Dana neovisnosti

Povodom Dana neovisnosti i u sjećanje na sve poginule branitelje izaslanstvo gradova Pakraca i Lipika predvođeni gradonačelnicom Anamarijom Blažević i lipičkim dogradonačelnikom Slobodanom Katunarom, predstavnicima braniteljskih udruga našeg područja te pakračkih i lipičkih vijećnika danas su položili vijence i zapalili svijeće na Rimokatoličkom groblju u Pakracu kod spomen obilježja za poginule branitelje u Domovinskom ratu.

Odali su počast, zapalili svijeće i položili vijence i prvom hrvatskom predsjedniku na Trgu dr. Franje Tuđmana u Pakracu te kod biste dr. Ivana Šretera, a izlaslanstva su položila vijence i odala počast braniteljima kod spomen obilježja i na Gradskom groblju u Lipiku.

dsc_7176

Podsjetimo, Dan neovisnosti obilježava se u sjećanje na 8. listopada 1991. godine, dan kada je Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije.

dsc_7181

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone