OBILJEŽAVANJE 27. GODIŠNJICE POČETKA DOMOVINSKOG RATA

OBILJEŽAVANJE 27. GODIŠNJICE POČETKA DOMOVINSKOG RATA

Večer domoljubne pjesme, poezije i proze koja će uz sudjelovanje OGŠ Pakrac, Tamburaškog orkestra Pakrac, naklade Despot Infinitis iz Zagreba, te pakračkih i lipičkih osnovaca biti održana 26. veljače (18 sati) u kompleksu Janković prva je manifestacija u nizu ovogodišnjeg obilježavanja 1/2. ožujka 1991. godine i početaka Domovinskog rata. Na ovoj akademiji ujedno će biti dodijeljene nagrade za najuspješnije radove na tradicionalnom literarnom natječaju u projektu „Mladi i Domovinski rat“.

Tri dana kasnije, 1. ožujka s početkom u 18 sati u Muzeju grada Pakraca bit će otvorena izložba fotografija Mladena Genca „Ratni foto zapisi“, a nakon toga i koncert gitariste Marije Bračića „Od grada heroju gradu heroju“.

U petak 2. ožujka nakon svete mise za poginule i umrle hrvatske branitelje s početkom u 11 sati bit će održan uobičajeni „Mimohod pobjednika“ ulicama Pakraca od župne crkve do Rimokatoličkog groblja. Za 12,30 sati organizator, Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika,  najavio je pred zgradom PP Pakrac postrojavanje sudionika uz prigodne govore.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email