NOVINA U PROMETU Vukovarska ulica postala “slijepa”

NOVINA U PROMETU Vukovarska ulica postala “slijepa”

Zašto je na kraju asfaltiranog dijela, kao i na drugoj strani iz Osječke, prekopana Vukovarska ulica i postavljena rampa koja onemogućava promet njome, pitali su nas čitatelji. Provjerili smo je li doista tako kako pokazuje i naša fotografija te s tim pitanjem otišli kod Marije Čar, voditeljice Odsjeka za graditeljstvo i komunalne djelatnosti Grada Pakraca.

Ona nam je potvrdila da je Grad na zahtjev stanara asfaltiranog dijela Vukovarske ulice, ali i dijela vlasnika pojedinih parcela preko kojeg prolazi neasfaltirani dio te ulice, fizički onemogućio promet. Naime, taj dio Vukovarske ulice (na fotografiji Geoportala obilježeno  crvenom linijom) postoji samo u planovima.

U praksi je to poljski put, ali su ga stanovnici koji učestalo idu s tog dijela Gavrinice prema bolnici ili Lipiku koristili kako bi skratili put. No, žalili su se stanovnici asfaltiranog dijela ulice da tuda prolaze i kamioni i ona je sada zatvorena. Do kada, teško je reći jer ovisi o novcima. Grad je napravio idejno rješenje ne samo za spajanje Vukovarske ulice nego i za njenu kompletnu modernizaciju, kao i Osječku ulicu i neasfaltirani dio Hebrangove (od Spara prema Gavrinici). U tom planu predviđena je i izgradnja dvije nove ulice, iz sada zatvorenog dijela Vukovarske desno prema Komunalcu i Šumariji, te od križanja kod Spara prema Ulici Kneza Branimira (Gavrinici). Na tom križanju kao i na budućem križanju Vukovarske i Osječke (na fotografiji Geoportala plavi krug) su  predviđeni i kružni tokovi. Iz tog plana je očigledno da je riječ o velikim novcima. Stoga je realizacija zamišljena u četiri faze, a krenulo bi se od asfaltiranja i modernizacije sada neasfaltiranih ulica dok su kružni tokovi ostavljeni za kraj.

Kako je u tijeku izrada projektne dokumentacije u gradskoj upravi se nadaju natječajima na kojima bi bilo moguće kandidiranje bar dijela projekta već dogodine.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email