NOVI ASFALT Modernizira se sokak u središtu grada

NOVI ASFALT Modernizira se sokak u središtu grada

Jučer su  započeli radovi na modernizaciji dijela Ulice Kalvarija. Riječ je o jednom od zadnjih pakračkih neasfaltiranih sokaka koji se iz Ulice 30. svibnja pruža okomito prema dječjem vrtiću pod Kalvarijom i završava kao slijepa ulica, ali se formalno vodi kao dio Ulice Kalvarija u kojem se nalaze četiri kuće i približno isto toliko gradilišta.

Radovima je obuhvaćeno proširenje i stabilizacija nosivog sloja, odvodnja i rješavanje oborinskih voda ugradnjom linijske rešetke te presvlačenje novim asfaltnim slojem u dužini 78 i širini 4 metra. Vrijednost radova je približno 110.000 kuna  za što su osigurana sredstva iz proračuna Grada Pakraca. Radove izvodi pakračka tvrtka Autoprijevoznik Vlado Amić. Završetak radova očekuje se u do kraja idućeg tjedna.

Time će asfaltna ulica stići vrlo blizu ostatku Ulice Kalvarija, odnosno tamošnjem dječjem vrtiću. Hoće li u nekoj budućnosti ona biti spojena na svoju matičnu prometnicu i omogućen pristup vrtiću i tom dijelu iz samog gradskog središta još nije poznato, a dio odgovora mogla bi dati i nova prometna strategija Grada Pakraca čija je izrada u tijeku.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email