Nova biciklistička utrka u Pakracu: Po prvi put se vozi enduro

Nova biciklistička utrka u Pakracu: Po prvi put se vozi enduro

Pakrac i Biciklistički klub „Titan“ bit će 12. lipnja domaćini i organizatori biciklističke utrke u enduro disciplini. Riječ je o utrci koja se vozi na kraćim stazama na vrijeme.

slika2

U Pakracu su pripremljene tri staze različite dužine, od tisuću do 1700 metara pri čemu je start  na Kalvariji, iznad Tri križa, a cilj pred zgradom suda, samo su trase između različite pri čemu se, koliko je to moguće, izbjegava asfaltirana cesta. Svaki natjecatelj po sve tri staze vozi ukupno pet puta s tim da se negativni bodovi mogu zaraditi  i u povratku od  cilja do starta, a na natjecatelju je da izabere hoće li gurati bicikli ili se voziti.

“Titani” očekuju da će u Pakrac doći više od stotinu natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i BiH, a od domaćih biciklista za sada sigurno će se  natjecati Goran Arbanas i Jure Rosić. Start prve vožnje je u 10 sati, a natjecanje će kontinuirano trajati do 16 sati.

Posljednjih godina u ovom ekspanzionističkom sportu “Titani” su organizirali natjecanje u biciklističkim disciplinama down – hillu, cross – country, brdskom maratonu, te nedavno u brevetu.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email