NEZAPOSLENOST U SVIBNJU: „Jadranski“ sezonci ostali kod kuće

NEZAPOSLENOST U SVIBNJU: „Jadranski“ sezonci ostali kod kuće

Posljednjeg dana svibnja na pakračkom zavodu za zapošljavanje u evidenciji je bilo 585 nezaposlenih osoba što je u odnosu na travanj povećanje za 12 ili nešto više od dva posto. U odnosu na svibanj 2019. broj nezaposlenih je veći za 186 ili 46 posto. Sagledavajući to prema mjestu prebivališta, 351 osoba je s područja Grada Pakraca, a 234 s područja Grada Lipika. Prosječno isplaćena novčana naknada za nezaposlenost je iznosila 2.416 kuna i u Pakracu ju je primilo 183 osoba.

U svibnju je iz evidencije pakračkog Zavoda posao dobilo 36 osoba što je za 20 više nego u travnju, pri čemu je 29 ostalo raditi na području županije, šest u ostatku Hrvatske, a jedna je zaposlena u inozemstvu. Kao i prošli mjesec, većina osoba, njih 34 su zaposlene na određeno vrijeme, samo dvoje na neodređeno, dok na sezonskim poslovima nije bilo zapošljavanja.

Što se tiče županije, krajem svibnja u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Požega registrirano je 3.013 nezaposlenih osoba. U odnosu na prethodni mjesec, nezaposlenih je više za 1,7 posto ili 49 osoba, a na međugodišnjoj razini (svibanj 2020./svibanj 2019.), nezaposlenih je više za 41 posto ili 882 osobe.

Iz evidencije Zavoda, prošli mjesec je, s obzirom na oživljavanje ugostiteljskih i uslužnih djelatnosti, najviše zaposleno prodavača (24), konobara (18), čistačica (11), pomoćnih konobara (7) te kuhara (6).

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email