UMDDRH Nezaposlenost najveći problem

UMDDRH   Nezaposlenost najveći problem

Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Požeško-slavonske županije prošle godine sudjelovala je na obilježavanju značajnih obljetnica iz Domovinskog rata na području Pakraca i Lipika, obilježili obljetnicu pogibije Josipa Sarvaša, jedinog pakračko-lipičkog poginulog maloljetnog branitelja, uključivali se u rad svoje krovne organizacije kao i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakrac – Lipik, sudjelovali na igrama maloljetnih branitelja i prosvjedima u Savskoj 66, izvijestio je predsjednik Robert Bec na sinoćnjoj skupštini što je održana u Domu hrvatskih branitelja u Pakracu.

U prošloj godini prihodovali su nešto više od 23.000 kuna pri čemu su im gradovi Pakrac i Lipik  osigurali oko  11.000, a Županija 5.000 kuna.

3

Povodom ob5ljetnice „Bljeska“ bit će organizatori airsofta, simulacijskog sporta sličnog paintballu, koji će biti održan na Omanovcu, a s Udrugom djece branitelja Domovinskog rata Pakrac preuzet će obilježavanje obljetnice pogibije hrvatskih branitelja u Gornjoj Obriježi. Bec je istaknuo kako je najveći problem nezaposlenost članova što je jedno od otežavajućih okolnosti dodatnog angažmana u Udruzi.

Njihov rad, posebice sjećanje na Josipa Sarvaša, pohvalila je, i u ime lipičkog gradonačelnika Vinka Kasane, pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević pozvavši članove da u svom budućem radu više senzibiliziraju javnost o svojim problemima kako bi građani postali svjesni činjenice kako su u ratu sudjelovala i djeca koja danas ne mogu doći do zasluženog zaposlenja.

Miroslav Vacek, predsjednik Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Podružnice Požeško-slavonske županije,  istaknuo je kako je u Domovinskom ratu sudjelovao velik broj žena i maloljetnika  koji su nesebično dali doprinos u izgradnji hrvatske države što je jedna specifičnost i zbog toga Hrvatska ima veliko poštovanje.

Skupštini je prethodilo polaganje vijenca na spomen obilježju Josipu Sarvašu čija je godišnjica pogibije bila 3. travnja 1992. godine.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email