NEVRIJEME U PAKRACU: Povrijeđenih nema, šteta se sanira

NEVRIJEME U PAKRACU: Povrijeđenih nema, šteta se sanira

U nevremenu koje je nešto poslije 14 sati zahvatilo Pakrac koje se manifestiralo s 30-minutnim izuzetno jakim vjetrom praćeno jakim pljuskom povrijeđenih nema, a šteta koje je najvećim dijelom nastala kao posljedica rušenje stabala, dijelom i na krov kuća, te plavljenjem podruma i dvorišta vatrogasci DVD Pakrac i gradskog komunalnog pogona, kao i vlasnici privatne imovine saniraju.

DSC_5214

Do 15,30 sati više od 30 građana je zatražilo pomoć od DVD Pakrac koji su na terenu sa šest ekipa koje uklanjaju srušena stabla i ispumpavaju poplavljene podrumske prostorije. Gdje je najteže teško je reći, ali prema dojavama u DVD je na Matkovcu i u ostatku Prekopakre na pet kuća su pala stabla. Među poplavljenim zasigurno je najteže u podrumu koji služi kao vešeraj pakračkoj  bolnice koji, unatoč nedavnoj izgradnji,  uobičajeno stradava i pri manjem nevremenu od poslijepodnevnog.
Među poplavljenima je i uredništvo Pakračkog lista u čije radne prostorije na gradskoj tržnici voda curi kroz električne instalacije te radimo u improviziranim uvjetima koristeći samo uređaje na baterije. Upitno je kada ćemo uopće moći se vratiti normalnom radu

Električne energije je na 30-tak minuta nestalo u cijelom gradu, ali je prema našim saznanjima u  većini dijelova došla oko 15, 30 sati.

Do 15,45 sati nitko nije zatražio liječničku pomoć na odjelu hitnog medicinskog prijema pakračke bolnice.

DSC_5211

U Bolničkoj ulici, nedaleko zgrade dječjeg vrtića vjetar je iz korijena iščupao 15-metarski bor, ali materijalne štete nema. Na početku Preradovićeve ulice, odmah pored Malog mosta, srušeno je drvo ukrasne šljive, kao i drvo pored projektnog biroa. Vatrogasci i gradski komunalni pogon su stabla već uklonila s prometnica. No, ulice su pune polomljenih grana, mjestimično pokrivene ogromnim lokvama vode pa u prometu treba biti izuzetno oprezan. Srećom, on je minimalan. Pješaka niti nema, a od vozila najčešće se sreću vatrogasna i radni strojevi i vozila gradskog komunalnog pogona.

Dio kafića i trgovina je zatvoren, a u dijelu vlasnici grabe vodu. Kiša i dalje snažno pada, vjetar daleko manjeg intenziteta je i dalje prisutan.

DSC_9891

Nevrijeme je pogodilo i Lipik.

Nastavak izvješća slijedi.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email