U NEDJELJU Triatlon u Pakracu

U NEDJELJU Triatlon u Pakracu

Interesantna sportska manifestacija i za pakračke prilike posve drugačija od svega do sada viđenog održat će se u nedjelju na području Pakraca i Lipika. Riječ je o utrci u triatlonu koja se sastoji do plivanja, vožnje biciklom i trčanja.

Kako nam je rekao organizator Darko Škevin, Zagrepčanin koji je sada doseljeni Pakračanin, riječ je o privatnoj organizaciji koju podupire Turistička zajednica Pakraca, a u čijoj organizaciji osim njega sudjeluje supruga Daliborka i Santo Tessari.

Utrka je nazvana „Škevinon izazov“, koju u internet-raspisu jedan od organizatora, Santo Tessari,  pojašnjava riječima “ Svaki uspješni triatlonac ima pravo na svom terenu pripremiti izazov“. Škevin je jedan od dugogodišnjih hrvatskih ponajboljih triatlonaca, sada naročito ako se gleda samo njegova starosna kategorija (50+).

Start utrke je u 11 sati na Novljanskom jezeru gdje će natjecatelji plivati kružnu stazu od 500 metara nakon čega bez odmora ovisno o vremenu isplivavanja, pojedinačno nakon presvlačenja čije vrijeme je sastavni dio utrke,  kreću na biciklističku utrku do Planinarskog doma Omanovac (dužina 39 kilometara), gdje nakon novog presvlačenja sportske opreme odmah nastavljaju 2 kilometra dugu trkačku utrku na planinarskoj stazi oko doma.

Organizirali su si navijačku podršku uz glazbu na Tromeđi (iznad Kraguja) gdje će se najuspješniji pojaviti oko 12,30 sati, a 10-tak minuta kasnije bi trebali biti na Omanovacu gdje će im trebati još oko očekivanih 30 minuta za savladavanje trkačke dionice.

Osim Škevina od Pakračana su do sada prijavljeni supruga Daliborka, Tomislav Tessari,  Mateja Dašek, Jure Rosić, ali će biti još nekih, kaže Škevin.  Bez obzira na rezultat pobjednici će biti svi oni koji savladaju ovako tešku i raznoliku utrku.

Pakrački triatlonci nekoliko puta godišnje istrče utrku, koja je u pravilu duža od ove Pakračke, ali zbog konfiguracije terena možda ne i znatno zahtjevnija.

Posljednju su odradili 8. svibnja u Petrčanima kod Zadra. Trasu koja se sastojala od 1,9 kilometara plivanja, 90 kilometara bicikliranja i 21,1 kilometar trčanja Tomislav Tessari  je prešao za 4 sata, 59 minuta i 30 sekundi i s tim rezultatom u konkurenciji 168 natjecatelja bio 53.

Istu stazu Darko Škevin je prevalio za 5 sati, 22 minute i 57 sekundi i trku završio kao 89. Poljak koji je pobijedio stazu je prešao za jednu minutu manje od četiri sata.

Daliborka Škevin je istu stazu savladala za 6 sati, 17 minuta i 47 sekundi što je bilo dovoljno za 16. mjesto u konkurenciji 27 natjecateljki. Ona je za pobjednicom Sonjom Škevin, kćeri Darka, zaostala sat i 35 minuta.

Gledajući po starosnim kategorijama Tessari je u Petrčanima u konkurenciji 35-40 godina bio 14., a Škevin 4. u kategoriji 50-55 godina. Trka se za hrvatske natjecatelje vodila i kao državno prvenstvo pa je Tessari 23. u Hrvatskoj, a Škevin 36. dok je Daliborka u ženskoj konkurenciji bila 9.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email