NATJECANJE IZ HRVATSKOG JEZIKA Barbara Krejči šesta u Hrvatskoj!

NATJECANJE IZ HRVATSKOG JEZIKA Barbara Krejči šesta u Hrvatskoj!

Barbara Krejči, učenica trećeg razreda gimnazijskog usmjerenja u Srednjoj školi Pakrac, osvojila je prvo mjesto u Požeško-slavonskoj županiji na natjecanju u poznavanju hrvatskog jezika u svojoj kategoriji. Na razini cijele države i u konkurenciji 24 učenika pozvanih na državno natjecanje, samo je Brodsko-posavska županija bila iznad Barbare i to za jedan bod pa je prvo mjesto podijeljeno između dvije županije. Takav je ishod omogućio pakračkoj učenici putovanje na državno natjecanje u Šibenik gdje se borila za sebe, svoju školu i županiju između dvadeset i četvero natjecatelja i u poretku osvojila sjajno šesto mjesto s 87% točno riješenog ispita.

Ovakvi nas rezultati ne bi trebali puno iznenaditi prisjetimo li se da je Barbara prošle godine u Zadru bila četvrta u državi i da joj natjecanja i izvrsni plasmani nisu strani. Osim što se kontinuirano ističe u hrvatskom jeziku i društvenim predmetima, od ruke joj idu i prirodni. O tome svjedoči podatak da joj je do odlaska na državno natjecanje iz biologije nedostajao jedan bod.

Po povratku s natjecanja, Barbara nam je rekla kako je bogatija za još jedno lijepo iskustvo, a posebno ju je veselio susret s društvom s prošlogodišnjeg natjecanja. Sujete i nadmetanja, osim onog službenog, nije bilo. Natjecatelji su se međusobno nadopunjavali, dijelili znanja i iskustva, a slobodno vrijeme koristili za druženje i igru. Blanka Brkašić, profesorica hrvatskog jezika i Barbarina mentorica, dijeli mišljenje i dojmove sa svojom učenicom. Dodala je kako je ponosna na Barbaru, ali i na sve koji su sudjelovali na državnom natjecanju te joj je želja da takvi mladi, pametni i kulturni ljudi ne napuštaju Hrvatsku jer je u njima budućnost i bogatstvo.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email