NATJECANJA MLADEŽI HAJDUKA:  Ostvarena tri naslova jesenskih prvaka

NATJECANJA MLADEŽI HAJDUKA:  Ostvarena tri naslova jesenskih prvaka

Uz dvije zaostale utakmice završena su natjecanja u mlađim kategorijama Hajduka, a ova natjecateljska jesen će ostati zapisana kao veoma uspješna iz najmanje dva razloga: u epidemiološkim uvjetima su odigrane skoro sve utakmice i pri tom su ostvarena tri naslova u županijskim ligama.

Najuvjerljiviji u svim ligama su bili najmlađi predpočetnici (U9, mlađi od 9 godina) trenera Dubravka Ljevakovića koji su u Županijskoj nogometnoj ligi Bjelovar – jug u osam utakmica ostvarili isto toliko pobjeda uz nevjerojatnu gol razliku od 85:3 pri čemu je Roko Kokalović zabio 33 gola, a Erik Rek 31. Drugoplasirani Daruvar su porazili s 8:0, a od predviđenih ovojesenskih utakmica ostala im je neodigrana utakmica protiv trećeplasirane Garešnice.

SONY DSC

Početnici, djeca starija dvije godine (U11), također trenera Ljevakovića su jedina selekcija koja se ove jeseni natjecala u međužupanijskoj ligi Brod-Požega pa su u ipak jačoj konkurenciji ostvarili i lošije rezultate. U konkurenciji 10 ekipa sa sedam bodova su zauzeli osmo mjesto.

Obje pionirske selekcije su na kraju jeseni vodeće u županijskim ligama. Mlađi pioniri (U13) trenera Viktora Trbare u 10 utakmica su ostvarili devet pobjeda uz gol razliku +76 i bježe četiri boda drugoplasiranom Kaptolu. Jedini neočekivani poraz su zabilježili u Pavlovcima s 5:4 nakon što su vodili 4:0.

Stariji pioniri (U15) Darka Kelemena također su u 10 utakmica ostvarili devet pobjeda uz gol razliku od +33, a jedini poraz su zabilježili još u prvom kolu u Lipiku (0:1). Drugoplasiranoj ekipi Papuka bježe dva boda i vjerojatno će pitanje prvaka rješavati na proljeće u Velikoj jer su ih u Pakracu pobijedili s 2:1. U ovoj ligi uz Lipik koji je šestoplasirani se natječu i pioniri Croatie iz Donje Obriježi koji su sa sedam bodova u konkurenciji 11 ekipa osmi.

Juniori (U18) trenera Daria Škariota su u konkurenciji 11 ekipa u županijskoj ligi trenutno četvrti, ali ovog vikenda imaju još zaostalu utakmicu u Kaptolu i u slučaju očekivane pobjede probit će se na drugo mjesto. Sada iz devet utakmica imaju 21 bod uz najbolju gol razliku u ligi od +36. U slučaju pobjede, za vodećim „Papukom“ kojeg su u Velikoj pobijedili s uvjerljivih 4:0,zaostajat će jedan bod, a konkurenti u vrhu su uz minimalnu bodovnu razliku još NK Požega i NK Slavija Pleternica, pri čemu su mladi Hajdukovci ove jeseni gostovali kod oba ova suparnika zabilježivši poraze od 3:2 i 3:1 što ih postavlja kao prve favorite za ukupni naslov. No takva prognoza je nezahvalna jer je ovo bila uslijed niza čimbenika najzahtjevnija liga mladeži. U njoj je u svim klubovima bilo najviše pojave samoizolacije, uslijed zauzetosti nogometnih terena i sudaca drugim kategorijama, zauzetosti igrača srednjoškolskim obvezama, ali i u seniorskim sastavima utakmice su često igrane preko tjedna, nerijetko i u večernjim terminima što je zahtijevalo dodatni organizacijski napor.

Osim tradicionalno dobrih rezultata kod mlađih Hajdukovih selekcija, vesele i iskustva trenera da su djeca izuzetno uredna na treninzima, a zahvaljujući velikom angažmanu pojedinih roditelja, organizacije domaćih utakmica, kao i odlasci na gostovanja su bili najčešće besprijekorni. Zato i ne čudi da u upravi Hajduka brojem dominiraju roditelji igrača mlađih kategorija. Već ta činjenica ilustrira koliko nam je u Hajduku važan rad s djecom i mladeži,  kaže predsjednik Marijan Prohaska.

Aktivnosti mlađih kategorija sele se u dvoranu i, dozvole li epidemiološke prilike, čeka ih bogata dvoranska natjecateljska sezona kako kroz već poznate lige „Petica“ tako i na više turnira u okolnim gradovima pri čemu je, bar za sada, u veljači u planu i poznati pakrački ciklus turnira, u okruženju poznat kao Kuna kup.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email