NASTAVLJENO COOLTURNO LJETO Mali arheolozi opet u akciji

NASTAVLJENO COOLTURNO LJETO Mali arheolozi opet u akciji

Dvadesetak osnovnoškolaca danas prijepodne je kroz edukativnu radionicu Mali arheolozi, koja se odvija u okviru programa Coolturno ljeto, obišlo arheološki lokalitet u centru grada gdje su u društvu Jelene Hihlik, ravnateljice gradskog Muzeja, Monike Lucić Fider, ravnateljice knjižnice te dr. Juraja Belaja doznali zanimljivosti iz pakračke povijesti, ali i pogledali pronađene interesantne iskopine.

„U sklopu ovogodišnjeg ljetnog programa ovo je u dva tjedna drugi posjet arheolozima na pakračkoj sondi, a u odnosu na prošli put među dvadesetak pristiglih školaraca zamjećujemo i neka nova lica. Oni će moći upoznati prave arheologe, razgovarati s njima i možda dobiti odgovore na neka svoja pitanja. Ostali, koji su to učinili prošli put, moći će vidjeti napredak radova u odnosu na prošli posjet i uvjeriti se koliko je strpljenja i predanosti potrebno da bi se u ovom poslu ostvarili zadani ciljevi“, rekle su nam Jelena i Monika.

Ljetni program nastavlja se sutra u 11 sati u knjižnici kad je na rasporedu Lov na priču.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone