NASTAVLJENA KUGLAČKA PRVENSTVA Banovac u vrhu zgusnute tablice

NASTAVLJENA KUGLAČKA PRVENSTVA Banovac u vrhu zgusnute tablice

Slavonski banovac,  Papuk i Lipik 1976 zabilježili su pobjede, a Pakrac i Sloga poraze u prvom kolu drugog dijela kuglačkih prvenstava što je odigrano ovog vikenda.

U neobičnoj utakmici do pobjede je u Novoj Gradiški došao Slavonski banovac pobijedivši 5:3 (3078:2602). Neobičnost utakmice se sastojala u tome da su domaćini zbog tehnički neispravnih registracija nastupili s pet igrača pa Davor Špelić na stazi nije imao izravnog protivnika što je Banovcu, u startu,  osim pojedinačnog boda, donijelo i nenadoknadivih 519 čunjeva prednosti. Preostala dva individualna boda su osvojili B. Petrovečki (521) i D. Lepka (531) što je bio i najbolji rezultat utakmice. U međusobnom susretu Lipika 1976 i prekopakranske Sloge nominalno kao gosti su bili bolji Lipičani pobijedivši 5:5:2,5. V. Slijepčević i I. Šulc s identičnim rezultatom (524) su podijelili pojedinačni bod koji su za goste donijeli D. Šubert (533), M. Rebrović-I. Zandona (487) i D. Tušim  koji je s 550 čunjeva bio ponovo najbolji igrač utakmice. Za „Slogu“ pojedinačne bodove su donijeli I. Turković stariji (528) i I. Katalinić (524), a utakmicu je presudilo 11 čunjeva koje su kao ekipa više srušili Lipičani.

Papuk je u dobrom nastupu što pokazuje ukupno srušenih 3185 čunjeva uvjerljivo pobijedio Požegu. Pojedinačne bodove u pobjedi 6:2 su donijeli Ilija Turković mlađi sa 579 srušenih čunjeva što je najbolji pojedinačni rezultat naših kuglača ovog vikenda,  G. Špelić (544), D. Major (539) i S. Karačić (535).

Zahvaljujući gostujućoj pobjedi s ukupno 13 bodova Slavonski banovac se probio na drugo mjesto tablice 3. HKL, samo jedan bod manje od vodeće požeške HVIDR-e, s 12 bodova  Papuk je četvrti, Lipik je s 8 bodova sedmi, a Sloga sa šest predzadnja, deveta.

Sljedeći vikend Slavonski banovac će ponovo u goste, ovog puta posljednjoj Croatiji, kao i Sloga koja gostuje u Sl. Brodu protiv Regoča, dok će Papuk kao domaćin čekati Obrtnik-BAM, a Lipik PPK Kutjevo.

U osrednjem nastupu poraz Pakraca

U 1.B HKL Pakrac je i s prosječnim nastupom (ukupno 3158 srušenih čunjeva) propustio priliku da uzme bodove u Sl. Brodu protiv Slavonca. U porazu 5:3 na prvoligaškoj razini su bili tek Ž. Major (551) i V. Anušić (548), a treći pojedinačni bod je donio Z. Gnezda s prosječnim rezultatom (526).  Nakon 12 kola Pakrac je sa 11 bodova sedmi, a u idućem kolu dočekuje još jednu ekipu iz guste zgusnute sredine tablice – zagrebački Obrtnik Torbar.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email