NAKON DVA MJESECA Dio učenika ponovo u klupama

NAKON DVA MJESECA  Dio učenika ponovo u klupama

Nakon dva mjeseca nastave na daljinu, pakračka osnovna škola ovog jutra je otvorila vrata za pedesetak učenika nižih razreda, odnosno oko 15 posto ukupnog broja učenika koji pohađaju razrednu nastavu u matičnoj i tri područne škole. Uz strogo poštivanje uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, nastava je u matičnoj školi za sve učenike trajala od 8 do 10.40 sati. Škola je osigurala prijevoz za učenike, kao i prehranu i produženi boravak za one koji to žele, odnosno čija su oba roditelja zaposlena i nemaju druge mogućnosti njihovog zbrinjavanja do povratka s posla.

Preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja su da u jednom razredu ne smije biti više od devet učenika, a svaki učenik će biti sam u klupi, dva metra udaljenoj od najbližeg prijatelja iz razreda. Neće niti zvoniti zvono već će svaki razred imati odmor u različito vrijeme, a u školu ne smije ući nitko osim zaposlenika i učenika, pa čak ni roditelji koji su izlazak djece iz škole, pretežno pojedinačni, uglavnom čekali u automobilima.

Kako smo već pisali, u postavljenu grupu u školi, koja je danas započela s radom, ne može se naknadno uvrstiti još jedan učenik sljedeća dva tjedna. Tijekom ta prva dva tjedana nastave pratit će se proces i napraviti njegova evaluacija s pedagoškog, ali i epidemijskog stajališta te će se nakon tog perioda izraditi promjena uvjeta ako bude potrebno, te dati nove upute ili produžiti postojeće.

Mogli smo primijetiti da su neka djeca s radošću dočekala početak škole i ponovni susret s prijateljima, jer su sa osmijehom na licu odlazili kući, a upitani kako im je danas bilo u školi, kratko su odgovorili – bilo je super! Školska godina 2019./2020. trebala bi trajati do 26. lipnja, s tim da preostaje vidjeti da li će ju učenici uglavnom završiti online, nastavom na daljinu, ili će se ovoj prvoj grupi „povratnika“ u školske klupe, pridružiti i ostali učenici.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email