NAJAVE Produženi vikend bogat događanjima

NAJAVE Produženi vikend bogat događanjima

 

Pred nama je zbog Dana neovisnosti produženi vikend koji će unatoč tome obilovati događajima; na programu su dvije komemoracije, ploštinska manifestacija „Jesen u našem kraju“, te više sportskih događanja.

U subotu s početkom u 10 sati bit će održana komemoracija kod kapele u Gornjoj Obriježi za hrvatske branitelje koji su na tom mjestu poginuli istoga dana 1991. godine. Nakon komemoracije na istom mjestu bit će održana sveta misa. Prije toga s početkom u 9 sati  izaslanstva Grada i udruga proisteklih iz Domovinskog rata položit će vijence kod spomen-ploča poginulih branitelja u Batinjanima, Velikom Banovcu  i Gornjoj Obriježi.

U nedjelju će se komemorativnim skupom kod spomen obilježja u svom nekadašnjem selu Španovčani prisjetiti ubijenih suseljana u partizanskom napadu 6. listopada 1942. godine kao i onih stradalih u kasnijem dobu Drugog svjetskog rata i poraćja.  Komemoracija počinje u 13 sati, a prije toga (11 sati) u pakračkoj župnoj crkvi bit će služena sveta misa. Ponovo je najavljen dolazak gostiju iz Hrvatskog žrtvoslovnog društva.

Poginulih branitelja ćemo se prisjećati i u ponedjeljak na Dan neovisnosti kada će izaslanstva Grada i udruga proisteklih iz Domovinskog rata položit vijence kod spomenika poginulim braniteljima na RKT groblju u Pakracu (9 sati) te Trgu dr. Franje Tuđmana (9,15) i ispred biste dr. Ivana Šretera (9,30). Sveta misa će biti služena u pakračkoj župnoj crkvi s početkom u 18 sati.

Kulturno – zabavni program

Ovog vikenda najzabavnije bi trebalo biti u Ploštinama gdje će biti održana tradicionalna manifestacija „Jesen u mom kraju“  koja će započeti u 13 sati tradicionalnom biciklijadom, za 14 sati najavljena je izložba i šetnja kućnih ljubimaca, a zabavni i kulturni program, te posredstvom uličnih štandova i tržni dio će započeti u 15 sati. Mimohod sudionika je najavljen za 16 sati, nakon čega slijedi demonstracija i degustacija izrade konjske salame i drugih delicija.

U kinu „Hrvatski dom“ tijekom ovog vikenda s počecima u 18 i 20 sati na programu su tri filma: komedija „Kuća magičnog sata“, akcija „Venom“ i mjuzikl „Mamma mia“.

U sportskom programu po prvi put će se ove subote i nedjelje igrati u Pakracu službeni teniski mečevi i to u sklopu 1. Pakrac Open – teniskog amaterskog turnira na kojem će nastupiti 32 igrača iz Pakraca, Lipika, Novske, Požege i Siska. Oba dana mečevi počinju u 9 sati i igrat će se do kasnih večernjih sati.

Na gradskom stadionu u Pakracu ovaj vikend nema utakmica. Seniori Hajduka će u nedjelju u sklopu prvenstva gostovati u Županji, a mlađe kategorije gostuju u Vidovcima, Vukovaru i Slavonskom Brodu. Na gostovanje će i nogometaši Croatie iz Donje Obriježi koji igraju u nedjelju u Gradecu.

Rukometaši Lipe su u gostima, a kuglači radi međunarodnih natjecanja miruju.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email