NAJAVA VIKENDA: Obilje sporta, politike, kulture i zabave

NAJAVA VIKENDA: Obilje sporta, politike, kulture i zabave

Pred nama je vikend bogat događanjima vezanim za proslavu Dana grada Pakraca. Ima tu sporta, politike, ali i zabave…Već danas s početkom u 9,30 sati u Ulici hrvatskih velikana bit će održan Sajam dječjeg poduzetništva koji organizira Turistička zajednica i osnovna  škola, dok je za 11 sati predviđena svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će biti uručene nagrade Grada Pakraca.

Večeras možete posjetiti i priredbu „Poklon mome gradu“ koja počinje u 19 sati u gradskoj sportskoj dvorani. Nastupit će pakrački učenici i polaznici dječjeg vrtića Maslačak, a tijekom priredbe bit će uručene nagrade učenicima osnovne i srednje škole koji su lani ostvarili zapažene rezultate na županijskom i državnim natjecanjima.  Oni skloniji sportskim događanjima mogu na pakračkoj kuglani od 18 sati pratiti susret 3. HKL između Sloge i Broda.

Proslava se nastavlja i u subotu – najživlje će biti poslijepodne.  U organizaciji Sportske – atletske udruge Lipik – Pakrac i Turističke zajednice grada Pakraca pod pokroviteljstvom Grada Pakraca s početkom u 15 sati startat će 4. utrka povodom Dana Grada Pakraca. Kao i proteklih godina trči se kružna utrka čiji je start i cilj ispred Gradske sportske dvorane u Pakracu. Ukupna dužina staze je 6 km, a trči se četiri kruga po 1,5 km. Volite li više nogomet, u isto vrijeme na gradskom stadionu počinje utakmica MŽNL SiB između Hajduka i Vihora iz Jelisavca.

Od 17 sati ispred ispred Gradske sportske dvorane bit će održan Sajam udruga na kojem će svoj rad prezentirati brojne pakračke udruge. Kao i svake godine, bit će tu šarenih sadržaja i za mališane. Od 19 sati u Češkom domu u Prekopakri bit će predstavljena monografija „Češka beseda Prekopakra 1907 – 2007“.

Šlag na tortu događajima bogate subote bit će koncert grupe „Vigor“. „Još fališ“ i ostale hitove ove grupe moći ćete zapjevati na koncertu u gradskoj dvorani od 20 sati. Ulaz je besplatan, a kako doznajemo niti nakon „Vigora“ neće biti razlaz, jer se u pripadajućem ugostiteljskom prostoru dvorane organizira živa muzika. Sviraju „Rockeri“.

U nedjelju će s početkom u 8,30 u „staroj školi“ bit će održane sportske igre slijepih koje organizira Udruga slijepih i slabovidnih osoba Pakrac-Lipik. U 10 sati na Ramincu bit će otvoreno prvenstvo Grada Pakraca u ribolovu, a u 11 sati na gradskoj kuglani KK „Slavonski banovac“ organizira kuglački turnir za mlađe uzraste.

 

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email